Νέα στοιχεία έδωσε ο Φαλτσιανί για τις λίστες Λαγκάρντ και Μπόγιαρνς

Σημαντικά στοιχεία  που θα βοηθήσουν τις έρευνες τόσο για τη λίστα Λαγκάρντ όσο και για τη λίστα Μπόγιαρνς, έδωσε στην Ελληνική δικαιοσύνη ο πρώην τραπεζικός υπάλληλος της HSBC στη Γενεύη Εβρέ Φαλτσιανί.

Στη δεύτερη συνάντηση του στη Γαλλία με τους εισαγγελείς Ελένη Τουλουπάκη, Χρήστο Ντζούρα και Γιώργο Καλούδη, ο Φαλτσιανί έδωσε στους έλληνες εισαγγελείς, σύμφωνα με πληροφορίες, επιπλέον πληροφορίες και διευκρινιστικές οδηγίες για την αξιοποίηση των δύο λιστών.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, η συνάντηση είχε μακρά διάρκεια καθώς οι Έλληνες εισαγγελικοί λειτουργοί βρίσκονται  στο εξωτερικό εδώ και τρεις μέρες. Τα νέα στοιχεία που προσκόμισε ο πρώην τραπεζικός υπάλληλος της HSBC εκτιμάται ότι θα δώσουν νέα ώθηση στις έρευνες του εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος Παναγιώτη Αθανασίου για το μαύρο αφορολόγητο χρήμα που εντοπίστηκε σε τραπεζικές καταθέσεις ελλήνων στο εξωτερικό αλλά και στην παράλληλη έρευνα που διενεργείται με εντολή του προϊσταμένου της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθήνας Ηλία Ζαγοραίου, για ενδεχόμενη δράση εγκληματικής οργάνωσης με στόχο το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. 

Διαβάστε επίσης.

Η μητέρα του Φύσσα απαντά στην αποφυλάκιση του Ρουπακιά με ένα βίντεο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ