Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος απέτρεψε αυτοκτονία 35χρονου

Άλλη μία αυτοκτονία, αυτήν τη φορά 35χρονου άνδρα, που εκδηλώθηκε μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, απετράπη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Συγκεκριμένα σήμερα το πρωί, ενημερώθηκε το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μέσω της καινοτόμου On Line διαδικασίας «CYBER ALERT», από έτερο χρήστη του διαδικτύου, ότι άγνωστο άτομο εκδήλωσε με ανάρτησή του σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, την πρόθεση του να αυτοκτονήσει.

Άμεσα και ιδιαίτερα λόγω του επικείμενου κινδύνου ζωής, εξειδικευμένοι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διεξήγαγαν ενδελεχή και εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα των ψηφιακών στοιχείων και λοιπών δεδομένων, στο πλαίσιο της οποίας ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του 35χρονου που εκδήλωσε την πρόθεση αυτοκτονίας.

Ακολούθως ενημερώθηκε το αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας του 35χρονου, ο οποίος εντοπίστηκε εντός της οικίας του έχοντας καταναλώσει μικροποσότητα χαπιών, ενώ διασφαλίστηκε η σωματική του ακεραιότητα.

Σχηματίσθηκε δικογραφία, η οποία θα υποβληθεί αρμοδίως στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για τα κατά Νόμο.

 

Διαβάστε επίσης:

Προσοχή. Κυκλοφορεί κακόβουλο λογισμικό με την ονομασία “Locky”

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ