Βέλγιο: Στο επίκεντρο του Τύπου το προσφυγικό και η Ειδομένη

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του βελγικού Τύπου βρέθηκε την Καθαρά Δευτέρα το προσφυγικό, με την εφημερίδα De Morgen να τονίζει το σοκ που δημιούργησε στην παγκόσμια κοινότητα η φωτογραφία με το νεογέννητο μωρό στα λασπόνερα του καταυλισμού στην Ειδομένη.

Υπό τον τίτλο «Σοκαρισμένη η υφήλιος με αυτή την φωτογραφία», η εφημερίδα αναφέρεται στις διαβεβαιώσεις των ελληνικών αρχών ότι ο αριθμός των προσφύγων που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα ελληνοσκοπιανά σύνορα θα έχει μειωθεί σημαντικά μέχρι τα τέλη της τρέχουσας εβδομάδας.

«Η Ελλάδα έχει λύση για τους εγκλωβισμένους πρόσφυγες», αναφέρει εξάλλου η De Standaard, ενώ η De Morgen δημοσιεύει ρεπορτάζ υπό τον τίτλο «Ελλάδα: Η κατάσταση στην Ειδομένη πρέπει να βελτιωθεί την επόμενη εβδομάδα».

Στις προσπάθειες που καταβάλλει η ελληνική κυβέρνηση, παρά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, να βρει στέγη για τους χιλιάδες πρόσφυγες που παραμένουν καθηλωμένοι στην Ειδομένη κάτω από άθλιες συνθήκες διαβίωσης, αναφέρεται τέλος ρεπορτάζ που φιλοξενεί η De Morgen υπό τον τίτλο «Τσίπρας: Η Ελλάδα δημιουργεί κάθε εβδομάδα 10.000 καταλύματα για πρόσφυγες».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Καραβάνι απελπισμένων προσφύγων κατευθύνεται στα Σκόπια – ΒΙΝΤΕΟ

Η δήλωση του εκπροσώπου του Οργάνου Διαχ. Προσφυγικής Κρίσης, Γιώργου Κυρίτση – ΒΙΝΤΕΟ

Κυρίτσης: Πρόσφυγες και μετανάστες να εμπιστευθούν τις ελληνικές αρχές

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ