Συγκλονιστικές ΦΩΤΟ - Πρόσφυγες με σχοινιά προσπαθούν να φτάσουν στα Σκόπια

Πρώτη καταχώρηση: 14/03/2016 - 16:58

Τελευταία δημοσίευση: 14/03/2016 16:58Κοινωνία

Συγκλονιστικές ΦΩΤΟ - Πρόσφυγες με σχοινιά προσπαθούν να φτάσουν στα Σκόπια

Περίπου 500 πρόσφυγες, αψηφώντας τον κίνδυνο να παρασυρθούν από τα ορμητικά νερά και κρατώντας ένα σχοινί, ο ένας πίσω από τον άλλο, ξεκίνησαν από την Ειδομένη με σκοπό να φτάσουν στα Σκόπια.  

Εγκλωβισμένοι εδώ και μέρες στην Ειδομένη, ταλαιπωρημένοι από τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης και τις άσχημες καιρικές συνθήκες, πρόσφυγες με μικρά παιδιά, πήραν στα χέρια τους όλα τους τα υπάρχοντα και ξεκίνησαν με πορεία να βρουν κάποιο σημείο ώστε να περάσουν στη γειτονική χώρα.

Φωνάζοντας συνθήματα «ανοίξτε τα σύνορα» και «θέλουμε να φύγουμε», η ομάδα των περίπου 500 ανθρώπων, κατευθύνθηκε στο χωριό της Ειδομένης και στη συνέχεια, από αγροτικούς δρόμους, βρέθηκε στο χωριό Χαμηλό. Σε διακριτική απόσταση τους ακολουθούν άνδρες της ελληνικής αστυνομίας οι οποίοι τους ενημερώνουν ότι ακόμα και αν περάσουν στα Σκόπια, θα συλληφθούν από τις γειτονικές αρχές και θα επαναπροωθηθούν στην Ελλάδα.

Ωστόσο, οι πρόσφυγες θέλουν να φτάσουν όσο το δυνατόν πιο κοντά στα σύνορα και συνεχίζουν την πορεία τους παρά τις εκκλήσεις των αστυνομικών και εθελοντών που τους ακολουθούν.

Οι αστυνομικοί έχουν μαζί τους έναν αραβόφωνο συνεργάτη ο οποίος ενημερώνει τους πρόσφυγες ότι πληροφορίες που έκαναν λόγο για ανοιχτά σύνορα, λίγα χιλιόμετρα πιο μακριά, δεν ισχύουν.

Συγκεκριμένα, άγνωστος φέρεται να μοίρασε ένα χαρτί στον καταυλισμό, όπου αναφέρονταν ότι τα σύνορα είναι "εικονικά κλειστά" και αν περπατήσουν 5 χιλιόμετρα, θα μπορέσουν να περάσουν, κάτι που είναι ψευδές.

Δείτε τις φωτογραφίες

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ, Πηγή φωτογραφιών ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Διαβάστε επίσης:

Το συγκλονιστικό βίντεο της Βild για την Ειδομένη

Ο Γερμανός πρώην υπουργός που κοιμήθηκε σε σκηνή στην Ειδομένη - ΦΩΤΟ

 

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο ή δεν έχεις συνεχή πρόσβαση στο διαδίκτυο, αποθήκευσε τους τηλεφωνικούς αριθμούς του enikos.gr και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμά σου για να καταγγείλλεις, να πεις την άποψή σου ή και για να δείξεις αυτό που θέλεις.

Tηλ. 6944 05 05 05 και 6944 06 06 06

Άλλοι τρόποι επικοινωνίας με το enikos.gr:

 

e-mail: info@enikos.gr

Tηλ: 210 87 88 006-007-008

Fax: 210 87 88 200

Γράψε κι εσύ το δικό σου σχόλιο:

όνομα
e-mail
σχόλιο
 
 
*

To όνομα είναι υποχρεωτικό πεδίο. Το e-mail δεν θα εμφανίζεται.
To σχόλιο σας θα εμφανιστεί στο site με μια μικρή καθυστέρηση.
Η δημοσίευση του σχολίου σας θα ολοκληρωθεί μόλις επιβεβαιώσετε ότι εσείς είστε ο σχολιαστής, μέσα από το email σας.

Σχόλια (0)