Υπό βροχή ολοκληρώθηκε η παρέλαση στο καρναβάλι του Ρεθύμνου – ΦΩΤΟ

Υπό βροχή ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση στο Ρέθυμνο.

Χιλιάδες επισκέπτες παρακολούθησαν την παρέλαση με τα 32 άρματα, η οποία ξεκίνησε στις 14:00 το μεσημέρι . Στα χρώματα των καρναβαλιστών ταίριαξαν οι χρωματιστές ομπρέλες που ανοίχτηκαν από τον κόσμο, εκατοντάδες από τους οποίους επέλεξαν ακόμα και σακούλες νάιλον για να προφυλαχτούν από τη βροχή. Η κεντρική λεωφόρος της πόλης, πλημμυρισμένη από τα μέλη των 43 ομάδων ούτε στιγμή δεν έδειξε ως εικόνα ότι πλήττεται από τον καιρό, καθώς και οι ίδιοι οι καρναβαλιστές χειροκροτούσαν τον κόσμο που συνέχιζε να συμμετέχει.

Αυτή την ώρα όλοι συγκεντρώνονται στο παλιό λιμάνι που θα πραγματοποιηθεί η καύση του άρματος του βασιλιά καρνάβαλου, ο οποίος φέτος μετέφερε το μήνυμα της ζωής, της δημιουργίας της αλληλεγγύης και της κοινωνικής προσφοράς, όπως αυτό που κυριάρχησε στη φετινή διοργάνωση και αφορούσε στη δωρεά μυελού των οστών. Οι εθελοντές Δότες Ζωής ήταν παρόντες και συνέχισαν με αμείωτη ροή τις εγγραφές στην Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των οστών του Συλλόγου Όραμα Ελπίδας, όπως και αύριο από τις 11 το πρωί στην Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη και για όσο κρατήσει.

Με θετικό πρόσημο κλείνει και για τους επιχειρηματίες της πόλης η Αποκριά, δεδομένου ότι η κίνηση ήταν αυξημένη.

Η καλή μέρα που ξημέρωσε σήμερα για το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι, από χθες το βράδυ φάνηκε όταν χιλιάδες καρναβαλιστές παρέλασαν στη Νυχτερινή Παρέλαση, δίνοντας μια πρόγευση της Μεγάλης Παρέλασης. Γονείς με τα μωράκια τους στα καροτσάκια, παιδιά και ενήλικες όλων των ηλικιών, ακόμη και άνθρωποι με κινητικές δυσκολίες, χάρηκαν και διασκέδασαν χορεύοντας στους ρυθμούς της μουσικής. Τους επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό υποδέχθηκε η Αντιδήμαρχος Τουρισμού – Προβολής και Πρασίνου, Πέπη Μπιρλιράκη ενώ όλοι επικρότησαν το Δήμο Ρεθύμνης, την Κ.Ε.ΔΗ.Ρ. που με τη σκέψη για ένα ασφαλές καρναβάλι και σε συνεργασία με τον ΣΥΦΑΚ και εταιρεία μπύρας διένειμαν χιλιάδες δωρεάν αλκοτέστ.

 

Δείτε τις φωτογραφίες

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ, Πηγή φωτογραφιών flashnews.gr

 

Διαβάστε επίσης:

Το καρναβάλι στη Νάξο – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ

Υπό βροχή η παρέλαση του πατρινού καρναβαλιού

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ