Ξεκίνησαν οι μετακινήσεις προσφύγων από το λιμάνι του Πειραιά

Τρία πούλμαν με 162 μετανάστες και πρόσφυγες αναχώρησαν πριν από λίγο από το λιμάνι του Πειραιά, με προορισμό κέντρο φιλοξενίας στην Κόνιτσα.

Oι αρμόδιες υπηρεσίες αναμένεται να αποφασίσουν μέσα στην ημέρα, αν θα υπάρξει νέα μετακίνηση προσφύγων από το λιμάνι του Πειραιά ,σε οργανωμένους χώρους φιλοξενίας, καθώς περίπου 3.000 άτομα αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται σε στεγασμένους χώρους του ΟΛΠ.

Το βράδυ της Πέμπτης και το πρωί της Παρασκευής αφίχθησαν δύο πλοία με 1134 άτομα, ωστόσο για σήμερα, δεν υπάρχει άλλη προγραμματισμένη άφιξη πλοίου με μετανάστες στο λιμάνι του Πειραιά.

Να σημειωθεί, επιπλέον, πως πολλοί πρόσφυγες μετακινήθηκαν ήδη από το λιμάνι του Πειραιά στο κέντρο της Αθήνας.

Η Περιφέρεια Αττικής έχει συγκαλέσει σήμερα σύσκεψη με τους δημάρχους του λεκανοπεδίου, με κεντρικό θέμα τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ  -ΜΠΕ, σύμφωνα με πηγές από την Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά, αναμένεται να ζητηθεί η διάθεση χώρων για την προσωρινή φιλοξενία μεταναστών και προσφύγων.

Από την πλευρά τους οι δήμαρχοι ζητούν μέσω νομοθετικής ρύθμισης μεταφορά πόρων από την κεντρική κυβέρνηση, αλλά και τα κατάλληλα εργαλεία, προκειμένου να μπορέσουν να μπορούν να εμπλακούν στην κάλυψη των αναγκών. Επίσης, ζητούν προσλήψεις προσωπικού για την υποστήριξη όλων αυτών των δομών όπου θα φιλοξενούνται μετανάστες και πρόσφυγες.

Στο μεταξύ, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ Πειραιά χαιρετίζει τους εκπαιδευτικούς, τους συλλόγους και τους µαθητές για τη µεγάλη ανταπόκριση στο κάλεσµα για αλληλεγγύη στους πρόσφυγες-µετανάστες.

Μέλη της ΕΛΜΕ και εκπαιδευτικοί από σχολεία του Πειραιά πρόκειται να διανέμουν σήμερα ανθρωπιστική βοήθεια στους πρόσφυγες και μετανάστες στη μία το μεσημέρι, στην Πύλη Ε1 στο λιμάνι του Πειραιά.

Διαβάστε επίσης:

Πρόσφυγες από το λιμάνι του Πειραιά μεταφέρθηκαν σε κατασκήνωση στην Αττική – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ