Χίος: Πάνω από 3.000 μετανάστες στο νησί, έκτακτη επικοινωνία Βουρνού - Δρίτσα

Πρώτη καταχώρηση: 10/03/2016 - 01:32

Τελευταία δημοσίευση: 10/03/2016 01:48Κοινωνία

Χίος: Πάνω από 3.000 μετανάστες στο νησί, έκτακτη επικοινωνία Βουρνού - Δρίτσα

Περισσότεροι από 3.000 πρόσφυγες βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη Χίο με το Κέντρο Καταγραφής στη ΒΙ.ΑΛ. να έχει γεμίσει, τη Σούδα να μη δέχεται άλλο κόσμο στις σκηνές του Δήμου Χίου και το άνοιγμα των Ταμπάκικων (εκτάκτως) να έχει γίνει ήδη από τις 23.00 το βράδυ προκειμένου εκεί να παραμείνουν ΄σοι πρόσφυγες φθάσουν τις πρωϊνές ώρες. 

Οι καιρικές συνθήκες είναι δύσκολες με τη βροχή να δημιουργεί μικρά προβλήματα, ενώ ήδη πραγματοποιήθηκε έκτακτη επικοινωνία του Δημάρχου Χίου Μαν. Βουρνού με τον υπουργό Ναυτιλίας Θοδ. Δρίτσα, λίγο μετά τις 20.00 το βράδυ, προκειμένου το υπουργείο να στείλει πλοίο στο νησί για να παραλάβει κόσμο καθώς ολοένα και εγκλωβίζονται περισσότεροι μετανάστες.  

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις, το πλοίο Tera Jet θα φθάσει στη Χίο στις 06.00 το πρωί, χωρίς να έχει αποφασιστεί πόσους πρόσφυγες θα επιβιβάσει. 

Όπως έγινε γνωστό, η κατάσταση θα επανακτιμηθεί τις πρωινές ώρες και αφού προηγουμένως έχει μεσολαβήσει η μετακίνηση των προσφύγων από τα τουρκικά παράλια προς τη Χίο που συνεχίζεται παρά τις καιρικές συνθήκες αμείωτη. Από τις 20.00 το βράδυ μέχρι τώρα περισσότεροι από 500 μετανάστες έφθασαν στις ακτές του νησιού και ο αριθμός ολοένα και βαίνει αυξανόμενος. 

 Ελάχιστοι με εισιτήρια

Την ίδια στιγμή το Blue Star που απέπλευσε από το λιμάνι της Χίου λίγο μετά τις 23.00 για άλλη μια φορά επιβίβασε λιγότερους από 100 πρόσφυγες, δείγμα της λάθους πολιτικής των ακτοπλοϊκών εταιριών στο θέμα. Όπως εξηγούν στο politischios.gr άνθρωποι του χώρου, αυτή τη στιγμή υπάρχουν πρόσφυγες που κρατούν εισιτήρια να αναχωρήσουν από τη Χίο την επόμενη εβδομάδα! 

Όλα αυτά σήμερα το πρωί θα τεθούν επί τάπητος και πιθανά η βιωσιμότητα της κατάστασης να εξαρτηθεί για άλλη μια φορά από τα αντανακλαστικά της κυβέρνησης, που κάθε μέρα που περνάει δείχνει να χάνει την επαφή της με την πραγματικότητα στα νησιά... 

ΠΗΓΗ: politischios.gr

Διαβάστε επίσης:

Ύπατη Αρμοστεία: Τα άτομα που φτάνουν σε κράτη μέλη της ΕΕ πρέπει να ελέγχoνται

Κίνηση ανθρωπιάς αστυνομικών στην Ειδομένη – Έδωσαν το φαγητό τους σε παιδιά προσφύγων

Δρίτσας: Δεν υπάρχει σχέδιο εκκένωσης του καταυλισμού της Ειδομένης

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο ή δεν έχεις συνεχή πρόσβαση στο διαδίκτυο, αποθήκευσε τους τηλεφωνικούς αριθμούς του enikos.gr και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμά σου για να καταγγείλλεις, να πεις την άποψή σου ή και για να δείξεις αυτό που θέλεις.

Tηλ. 6944 05 05 05 και 6944 06 06 06

Άλλοι τρόποι επικοινωνίας με το enikos.gr:

 

e-mail: info@enikos.gr

Tηλ: 210 87 88 006-007-008

Fax: 210 87 88 200

Γράψε κι εσύ το δικό σου σχόλιο:

όνομα
e-mail
σχόλιο
 
 
*

To όνομα είναι υποχρεωτικό πεδίο. Το e-mail δεν θα εμφανίζεται.
To σχόλιο σας θα εμφανιστεί στο site με μια μικρή καθυστέρηση.
Η δημοσίευση του σχολίου σας θα ολοκληρωθεί μόλις επιβεβαιώσετε ότι εσείς είστε ο σχολιαστής, μέσα από το email σας.

Σχόλια (0)