Μπουτάρης: Εμείς είμαστε το χαϊδεμένο παιδί της Ευρώπης…

«Πιστεύω βαθύτατα ότι μόνο με καλή σχέση μπορούν να λυθούν προβλήματα με την Τουρκία, εάν καθίσουμε κάτω και κάνουμε αμοιβαίες υποχωρήσεις, τότε τα πράγματα θα είναι πιο εύκολα» δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης στο “Πρακτορείο 104,9 FM”.

Ο κ. Μπουτάρης σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα  στη Σμύρνη τις χαρακτήρισε «σωστές».

Αναφερόμενος στην συμφωνία ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με τη Σμύρνη τόνισε ότι με την υπογραφή της ολοκληρώνεται με επιτυχία μια προσπάθεια που ο ίδιος ξεκίνησε από την πρώτη μέρα που ανέλαβε τη δημαρχία. Έκανε γνωστό ότι δύο ακτοπλοϊκές εταιρίες έχουν εκδηλώσει ήδη ενδιαφέρον για την εκτέλεση των δρομολογίων και χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός για τις δύο χώρες και τη σιδηροδρομική σύνδεση Θεσσαλονίκης – Κωνσταντινούπολης.

Σε ερώτηση αν η Τουρκία είναι το “χαϊδεμένο παιδί της Ευρώπης” με δεδομένη τη στάση των ηγετών της ΕΕ απέναντι στην Άγκυρα στο προσφυγικό, ο κ. Μπουτάρης διαφώνησε, λέγοντας ότι η Τουρκία είναι μεγάλη δύναμη, με 70 εκατ. κατοίκους, στρατό και οικονομία που ανθεί.

“Εμείς είμαστε το χαϊδεμένο παιδί της Ευρώπης, η Ευρώπη μας κρατάει με τα δόντια. Εμείς δεν κάνουμε τη δουλειά που πρέπει να κάνουμε. Γιατί βγήκε η Κύπρος, η Πορτογαλία, η Ιρλανδία από το μνημόνιο με την πρώτη και εμείς έχουμε κάνει τρία μνημόνια. Ποιος είναι το χαϊδεμένο παιδί;” επεσήμανε.

Σχετικά με την προσφυγική κρίση, σημείωσε ότι στην Ισπανία ετοιμάστηκαν κέντρα φιλοξενίας τα οποία, όπως είπε, παραμένουν άδεια και αναρωτήθηκε για ποιο λόγο δεν μεταφέρονται εκεί οι πρόσφυγες αεροπορικώς.  Τόνισε  επίσης ότι η Ευρώπη δεν έχει ενιαία αντίληψη για την αντιμετώπιση της κρίσης και στράφηκε κατά της Αυστρίας και των χωρών του Βίσενγκραντ για την πολιτική των κλειστών συνόρων που υιοθετούν. 

Ο κ. Μπουτάρης έκανε γνωστό ότι ζητήθηκε από τον Δήμο Θεσσαλονίκης να υποδείξει επιπλέον χώρους για τη δημιουργία και άλλων κέντρων φιλοξενίας, ενώ υποστήριξε  ότι το προσφυγικό δεν θα πρέπει να συνδέεται σε καμία περίπτωση με την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Μια αγκαλιά για «ευχαριστώ» από την πρόσφυγα στην Ελληνίδα γιαγιά της Ειδομένης – ΒΙΝΤΕΟ

Έκλεψε από μια 71χρονη 1.200 ευρώ και τα έκρυψε σε θάμνο

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ