Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η Αλβανία κύρια πηγή παραγωγής μαριχουάνας

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ θεωρεί την Αλβανία χώρα που παραμένει κύρια πηγή για την παραγωγή μαριχουάνας και σημείο διέλευσης για την κοκαΐνη και την ηρωίνη προς της ευρωπαϊκές αγορές.

Η ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την καταπολέμηση των ναρκωτικών στον κόσμο, αναφέρει ότι στην Αλβανία παράγεται μόνο κάνναβη αλλά όχι άλλα είδη ναρκωτικών ουσιών.

«Η κυβέρνηση της Αλβανίας δεν τηρεί στατιστικά στοιχεία για τη χρήση ναρκωτικών. Με εξαίρεση τη μαριχουάνα, η χρήση άλλον ναρκωτικών δεν είναι σημαντική» αναφέρει η έκθεση.

«Το 2015 -σύμφωνα με την έκθεση- οι αρχές πραγματοποίησαν μια σειρά από συλλήψεις και κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών από τους καλλιεργητές και τα δίκτυα των λαθρεμπόρων που δραστηριοποιούνται στη χώρα. Η επιτυχία αυτή οφείλεται κυρίως στη συνεχιζόμενη συνεργασία με τις ιταλικές αρχές και την αυξημένη δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας και της αστυνομίας».

Επικαλούμενη στοιχεία της αλβανικής αστυνομίας, η έκθεση επισημαίνει ότι “κατά τους πρώτους 10 μήνες του 2015, κατασχέθηκαν 6,87 τόνοι μαριχουάνας, καταστράφηκαν 689.815 χασισόδεντρα σε έκταση 44 στρεμμάτων, μετά τον εντοπισμό από αέρος, από τις ιταλικές αρχές, ενώ κατασχέθηκαν 55,3 κιλά ηρωίνης και 26,4 κιλά κοκαΐνης”.

Η Αλβανία εξακολουθεί να λαμβάνει βοήθεια από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση για να βελτιώσει τις επιδόσεις της στον αγώνα κατά των ναρκωτικών.

Διαβάστε επίσης:

Αλβανία: Δεν θα ανοίξουμε τα σύνορα αλλά ούτε θα χτίσουμε τείχη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ