Αγκαλιά με τα παιδιά τους βαδίζουν από την Λαμία στην Ειδομένη – Συγκλονιστικές εικόνες

Περίπου 100 πρόσφυγες που παρέμειναν όλη τη νύχτα στην είσοδο της Λαμίας έχασαν την υπομονή τους πήραν τις αποσκευές τους και με τα μωρά στην αγκαλιά ολόκληρες οικογένειες ξεκίνησαν με τα πόδια για να φτάσουν στην Ειδομένη.

Οι πρόσφυγες με ζωγραφισμένη την απελπισία στο πρόσωπο τους, και χωρίς  να γνωρίζουν προς τα που να κατευθυνθούν έφτασαν στο ύψος της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας.

Όπως αναφέρει το lamiastar.gr, στο σημείο αυτό, ο Διοικητής της τροχαίας Λαμίας,  προσπάθησε να τους μεταπείσει λέγοντάς τους ότι το ταξίδι που θέλουν να κάνουν πεζοί είναι τεράστιο, πως δεν θα αντέξουν και ότι κινδυνεύουν. Παράλληλα, τους είπε ότι πρέπει να γυρίσουν στα λεωφορεία και να περιμένουν εκεί, κοντά στα πρατήρια όπου μπορούν να προμηθεύονται τα απαραίτητα, μέχρι να δοθεί η άδεια να ξεκινήσουν και πάλι το ταξίδι τους.

Νωρίτερα περίπου δέκα λεωφορεία με εκατοντάδες άλλους πρόσφυγες μετά από πολλές ώρες παραμονής στη Λαμία έφυγαν για να επιστρέψουν και πάλι στην Αθήνα καθώς κανείς δεν τους ενημέρωνε για το αν θα μπορούσαν να φτάσουν στην Ειδομένη.

Σημειώνεται ότι αυτή την ώρα επικρατεί σύγχυση με τους πεζούς μετανάστες να περιφέρονται στην είσοδο της Λαμίας, ενώ κάποιοι πείστηκαν και επέστρεψαν στα πρατήρια.

 

Δείτε τις φωτογραφίες

Πηγή φωτογραφιών lamiastar.gr

 

Διαβάστε επίσης:

Ταξίδι από τη Λαμία στα Σκόπια με τα πόδια για 500 πρόσφυγες 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ