Έκκληση της προέδρου του δικαστηρίου να συνεχιστεί η δίκη της Χρυσής Αυγής – ΦΩΤΟ

Έκκληση απηύθυνε η πρόεδρος του δικαστηρίου οπού εκδικάζεται η υπόθεση της Χρυσής Αυγής προκειμένου να βρεθεί λύση για να δοθεί άδεια στους δικηγόρους.

Η κ. Μαρία Λεπενιώτη επικαλέστηκε και τη χθεσινή παρέμβαση της προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου, η οποία μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε από την αποφυλάκιση Ρουπακιά ζήτησε από τον ΔΣΑ να χορηγήσει κατ΄ εξαίρεση άδειες στους δικηγόρους για να παραστούν στη δίκη.

Η μητέρα του Παύλου Φύσσα, αλλά και οι φίλοι του άτυχου μουσικού, παρακολουθούσαν αμίλητοι την διαδικασία με τον Γιώργο Ρουπακιά να κάθεται στο εδώλιο των κατηγορουμένων με το χρόνο να μετρά αντίστροφα για την αποφυλάκιση του στις 18 Μαρτίου.

Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής ενημέρωσαν το δικαστήριο πως το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΣΑ θα ασχοληθεί με το θέμα της άδειας που έχουν αιτηθεί προκειμένου να παραστούν, παρά τη συνέχιση της αποχής των δικηγορικών για το ασφαλιστικό.

Από την πλευρά της υπεράσπισης έγινε γνωστό πως, επίσης, έχουν ζητήσει άδεια για να παραστούν στη δίκη, η οποία ωστόσο δεν τους χορηγήθηκε.

Δώστε άδεια στους δικηγόρους

Σε δηλώσεις του ο δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα, Αν. Τζέλης, αφού υπογράμμισε πως η αποχή των δικηγόρων “είναι απολύτως δικαιολογημένη, λόγω της αντιλαϊκής ασφαλιστικής μεταρρύθμισης” τόνισε πως “θα έπρεπε η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων να δείξει μια ευαισθησία και να χορηγήσει  άδειες σε δίκες που ενδιαφέρουν το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας”.

Ο κ. Τζέλης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση,  παραδέχτηκε πως οι δικηγόροι δεν έχουν ευθύνη για την αποφυλάκιση Ρουπακιά “Δεν θα είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία, αλλά είναι θέμα ηθικής τάξεως να προχωρήσουμε μόνο και μόνο για να αισθάνονται κάποιοι ότι είναι κατηγορούμενοι” είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε λέγοντας πως εν μέρει οι περιοριστικοί όροι που επιβλήθηκαν στον Γιώργο Ρουπακιά τον καλύπτουν “αρκεί να εξασφαλιστεί η παρουσία του στο δικαστήριο”.

Το δικαστήριο διέκοψε για την Πέμπτη με την έκκληση της προέδρου να βρεθεί λύση για να δοθεί άδεια στους δικηγόρους.

Διαβάστε επίσης:

Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου: Δεν είναι θέμα διάθεσης η έγκαιρη διεξαγωγή της δίκης – ΒΙΝΤΕΟ

Θάνου: Πολλοί παράγοντες συνέβαλαν στην αποφυλάκιση του Ρουπακιά – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ