Νέες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας από τους επιστημονικούς φορείς

Εμμένουν στην αποχή τους από το διάλογο με την κυβέρνηση για το Ασφαλιστικό, οι επιστημονικοί φορείς. Aυτό αποφάσισαν σε νέα κοινή σύσκεψη των επικεφαλής τους, η οποία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας.

Οι φορείς επισημαίνουν ότι η κυβέρνηση και ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, δεν έχουν καταθέσει μέχρι σήμερα συγκεκριμένα στοιχεία, όπως αναλογιστικές μελέτες, ποσοτικοποιήσεις κ.λπ..

Σύμφωνα με ανακοίνωσή τους, θεωρούν ότι το παρόν προσχέδιο, ακόμη και υπό την εκδοχή των τροποποιήσεών του, διατηρεί απροκάλυπτα τον φορολογικό και δημοσιονομικό του χαρακτήρα, αγνοώντας τις αρχές του ασφαλιστικού δικαίου, γεγονός το οποίο, όπως υπογραμμίζουν, επιβεβαιώνεται μάλιστα και από την παράλληλη συζήτηση στη Βουλή.

Οι φορείς σημειώνουν ότι ο όποιος διάλογος πρέπει να γίνει επί τη βάσει του ασφαλίστρου και της παροχής, και όχι επί φορολογικού χαρακτήρα ποσοστών επί του εισοδήματος. Επιπλέον, ζητούν να μην ενταχθούν στον ενιαίο φορέα ασφάλισης και επιφυλάσσονται, όταν θα έχουν στα χέρια τους συγκεκριμένα ποσοτικά στοιχεία και μελέτες αναλογιστικές, να προβούν και στην κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων.

Όπως έκαναν γνωστό, προχωρούν σε συνάντηση με την αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα για να εκθέσουν τις απόψεις τους επί του προσχεδίου, καθώς και σε παραστάσεις διαμαρτυρίας αύριο στις 09:30, στο υπουργείο Οικονομικών (στο κτίριο της Καραγιώργη Σερβίας 10) και την Πέμπτη 25/2/2016 και ώρα 11:00 στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Τέλος, επαναλαμβάνουν ότι ζητούν από την κυβέρνηση την απόσυρση του προσχεδίου για το νέο ασφαλιστικό νόμο.

 

Την  ανακοίνωση υπογράφουν οι εξής φορείς: Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Δικηγορικός Σύ��λογος Αθηνών, Ολομέλεια Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος & Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου & Δωδεκανήσου, Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών, Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος, Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών, Ένωση Φοροτεχνικών Ελλάδος, Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος, Ένωση Ελλήνων Χημικών, καθώς επίσης και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος(ΚΕΔΕ).

 

Διαβάστε επίσης

Συνεχίζουν την αποχή οι συμβολαιογράφοι

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ