Πότε κλείνουν τα μπλόκα στη Δυτική Μακεδονία και τα σύνορα

Σε δυναμικές κινητοποιήσεις προχωρούν και σήμερα οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα στη Δυτική Μακεδονία και το Αμύνταιο, περιμένοντας νεότερα από το Μέγαρο Μαξίμου, σχετικά με το αίτημα της Νίκαιας, για συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό αύριο, Τρίτη.

Στο πλαίσιο αυτό, το σημερινό πρόγραμμα κινητοποιήσεων στη Δυτική Μακεδονία, που αριθμεί εννέα μπλόκα, είναι σύμφωνα με τον συντονιστή των οκτώ εξ αυτών, Δημήτρη Μόσχο το εξής:

Τελωνείο Κρυσταλλοπηγής στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία (24ωρος αποκλεισμός από τις 11 το πρωί) και Νίκης με τα Σκόπια (12ωρος αποκλεισμός από τις 11 το πρωί). Τονίζεται ότι όταν δημιουργείται κυκλοφοριακό κομφούζιο, οι επικεφαλής των μπλόκων δίνουν «ελευθέρας» για εκτόνωση της κατάστασης, αλλά κυρίως για την αποφυγή της ταλαιπωρίας των αυτοκινητιστών.

Γρεβενά-πρώτη έξοδος προς την Εγνατία Οδό με κατεύθυνση τα Ιωάννινα 12:00-16:00 και στα δύο ρεύματα και οι παρακαμπτήριοι.

Νεάπολη Τσοτυλίου (14:00-19:00).

Στο Άργος Ορεστικό κάθετα στην Εγνατία, στον δρόμο προς Καστοριά, 9:00-18:00 αποκλεισμός και σε Αγία Κυριακή και Δεσκάτη 09:00 -18:00.

Στα διόδια Πολυμύλου Κοζάνης σήμερα θα γίνει αποκλεισμός 12:00-13:00, ενώ επισημαίνεται ότι το συγκεκριμένο μπλόκο αποτελεί και το μοναδικό από την Δυτική Μακεδονία που παραμένει στους κόλπους της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων.

Σε τέταρτο 24ωρο αποκλεισμό προχωρούν και σήμερα οι συμμετέχοντες στο μπλόκο που έχουν στήσει στον κόμβο Αντιγόνου στο Αμύνταιο, στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Έδεσσας, όπως τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής, Διαμάντω Κρητικού.

Υπενθυμίζεται ότι δύναμη του συγκεκριμένου μπλόκου βρίσκεται στο τελωνείο του Προμαχώνα, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, «προκειμένου να συμπαρασταθούμε στον αγώνα των συναδέλφων μας».

Διαβάστε επίσης:

Ο Μπούτας για τις “τάσεις” των αγροτών: Δεν είμαστε ίδιο στρώμα – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ