Μάγδα Φύσσα: Ξεσκίστηκε η καρδιά μας για άλλη μία φορά

Της Άννας Κανδύλη

«Ξεσκίστηκε η καρδιά μας για άλλη μία φορά. Δεν δικάζεται κανείς άλλος όπως δικαζόμαστε εμείς. Ο πόνος δεν σταματάει ούτε στιγμή, ούτε η απώλεια». 

Η Μάγδα Φύσσα, η μητέρα του αδικοχαμένου Παύλου, δεν κρύβει την απογοήτευση και τον πόνο της για την αποφυλάκιση του Γιώργου Ρουπακιά, που κατηγορείται για τη δολοφονία του παιδιού της. 

Μιλώντας στη Realnews, λίγη ώρα αφότου έγινε γνωστό ότι ο Ρουπακιάς θα αποφυλακιστεί στις 18 Μαρτίου, λόγω παρέλευσης του ανώτατου εκ του νόμου επιτρεπτού ορίου προσωρινής κράτησης, η Μ. Φύσσα παραδέχεται με σπασμένη φωνή πως δεν τους εξέπληξε η απόφαση: 

«Για εμάς ήταν αναμενόμενο. Ομως κάτι πρέπει να γίνει για να συνεχιστεί η δίκη και να είναι όλοι οι κατηγορούμενοι εκεί, γιατί μέχρι τώρα όποιος θέλει έρχεται. Θέλουμε να τιμωρηθούν οι δράστες».

Το ότι πρέπει να συνεχιστεί η δίκη για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, που έχει «κολλήσει» σχεδόν δύο μήνες λόγω της αποχής των δικηγόρων, ζητεί και ο συνήγορος της οικογένειας Φύσσα, Ανδρέας Τζέλης: «Η έκδοση του βουλεύματος θα έπρεπε να αποτελέσει το έναυσμα στα συλλογικά όργανα του Δικηγορικού Συλλόγου, ώστε να δοθεί η άδεια για να συνεχιστεί αυτή η ποινική διαδικασία, η οποία είναι μείζονος ενδιαφέροντος για όλους».

Πώς όμως φτάσαμε στην αποφυλάκιση; Η πολύμηνη ανάκριση για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, η καθυστέρηση έναρξης της δίκης και τα πολλά διαδικαστικά θέματα που τέθηκαν με την έναρξή της -σχεδόν αποκλειστικά- από την υπεράσπιση ήταν οι λόγοι που για πολλούς επέφεραν αυτό το αποτέλεσμα. 

Οι δικαστές του Συμβουλίου Εφετών με το βούλευμα της αποφυλάκισης επιβάλλουν μεν στον Ρουπακιά αυστηρούς περιοριστικούς όρους, δεν παύει όμως να προκαλεί αντιδράσεις το ότι αυτός που παραδέχτηκε πως μαχαίρωσε τον Παύλο Φύσσα θα βρεθεί εκτός φυλακής. 

«Η αποφυλάκιση Ρουπακιά αποτελεί πρόκληση για τη δημοκρατική μας κοινωνία», λέει στη Realnews ο συνήγορος πολιτικής αγωγής, Κώστας Παπαδάκης, ενώ για «συνολική αποτυχία των ελληνικών διωκτικών και δικαστικών Αρχών, η οποία υποσκάπτει το κοινό περί δικαίου αίσθημα στην ελληνική κοινωνία και εκθέτει διεθνώς την ελληνική έννομη τάξη», κάνουν λόγο και οι επίσης συνήγοροι πολιτικής αγωγής,Τάκης ΖώτοςΘανάσης Καμπαγιάννης και Κώστας Σκαρμέας.

Διαβάστε επίσης:

Ο Νίκος Παρασκευόπουλος για την αποφυλάκιση Ρουπακιά – ΒΙΝΤΕΟ

Δικηγόρος οικογένειας Φύσσα: Τεράστιες ευθύνες για την αποφυλάκιση Ρουπακιά – ΒΙΝΤΕΟ

Επίθεση του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση για την αποφυλάκιση του Ρουπακιά

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ