Η Κρήτη στη Σαγκάη…

Για την δήλωση του Κινέζου Υφυπουργού Τύπου, Huang Youyi να διαφημίζεται η περιφέρεια Ηρακλείου στη κυβερνητική ιστοσελίδα της Κίνας, μίλησε στο metrogreece.gr ο συντάκτης στο γραφείο τύπου της περιφέρειας Ηρακλείου, Βαγγέλης Βαρδάκης. “Χθες, ήλθε ο υφυπουργός τύπου της Κίνας και επισκέφθηκε το αρχαιολογικό μουσείο. Έπειτα ανακοίνωσε ότι η περιφέρεια Κρήτης θα φιλοξενηθεί στην κυβερνητική ιστοσελίδα η οποία έχει 200 εκατ. επισκέψεις κατά μέσο όρο” αναφέρει ο κ. Βαρδάκης.

-Τι περιμένετε από την συνεργασία αυτή;

“Αυτό που προσδοκάμε είναι να έλθουν Κινέζοι τουρίστες.”

-Πώς επιτεύχθηκε αυτή η προσπάθεια;

“Η ιστορία αυτή ξεκίνησε όταν στις αρχές του 2011 στείλαμε κρητικά πλοία στη Λιβύη για να παραλάβουν χιλιάδες Κινέζους οι οποίοι εργάζονταν εκεί ως εργάτες. Στη συνέχεια τους φιλοξενήσαμε στην Κρήτη για δύο-τρεις μέρες μέχρι να έλθουν τα τσάρτερ και να τους επαναπροωθήσουν πίσω στη χώρα τους. Οι εργαζόμενοι αυτοί αποτέλεσαν μία κινούμενη διαφήμιση για τον τόπο μας και ξεκίνησε αυτή η συνεργασία.

Είναι γνωστή η προτίμηση των Κινέζων  στα ελληνικά προϊόντα και η εκτίμησή τους στον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και στις ομορφιές της χώρας μας.”

-Έχετε προγραμματίσει και άλλες παρόμοιες κινήσεις για το μέλλον;

“Θα συμμετάσχει η Κρήτη σε κάποιες εκθέσεις και ήδη έχει πάρει μέρος στην έκθεση, τροφίμων και ποτών της Σαγκάη. Υπάρχει μία διαβούλευση για την εξαγωγή κρητικού λαδιού και άλλων κρητικών προϊόντων, όπως είναι η σταφίδα.

Οι Κινέζοι κατά καιρούς στέλνουν κάποιους επιχειρηματίες από το επιμελητήριο της Κίνας με τους οποίους ερχόμαστε σε επαφή. Ήδη εξάγεται κρητικό λάδι από κάποιους κρητικούς συνεταιρισμούς.” Πηγή: metrogreece.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ