Συνελήφθη ο δράστης του αποτρόπαιου φονικού στον Πύργο

Συνελήφθη το πρωί της Κυριακής στην περιοχή Κολιρέικες Παράγκες του Πύργου, 51χρονος, οποίος κατηγορείται πως μαχαίρωσε και σκότωσε 48χρονο, το απόγευμα του Σαββάτου, στην οδό Ολυμπίων στην πόλη του Πύργου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, το θύμα βγήκε από το παρκαρισμένο αυτοκίνητό του και ενώ περπατούσε  δέχτηκε απρόκλητα, από το συνομήλικο του δράστη, πέντε χτυπήματα με μαχαίρι στην πλάτη.

Ο παθόντας διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του, ενώ ο δράστης επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του και τράπηκε σε φυγή. Για την ανεύρεση του δράστη ενεργήθηκαν άμεσα ευρείες συντονισμένες αστυνομικές αναζητήσεις με αποτέλεσμα να εντοπιστεί πεζός, σήμερα το πρωί, σε αγροτικό δρόμο, στη θέση Κολιρέικες παράγκες του Πύργου και να συλληφθεί.

Σε έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στο σπίτι του 48χρονου, αμέσως μετά την ανθρωποκτονία, βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής :

•       Μια κυνηγετική καραμπίνα,

•       Δεκατέσσερα κυνηγετικά φυσίγγια,

•       Δυο συσκευές κινητής τηλεφωνίας,

•       Μια δερμάτινη θήκη μαχαιριού τριάντα εκατοστών.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια των ερευνών, είχε εντοπιστεί νωρίτερα σήμερα το πρωί, εγκαταλελειμμένο στη περιοχή της Βαρβάσαινας Ηλείας, το όχημα με το οποίο διέφυγε ο δράστης, ενώ στο εσωτερικό του αυτοκινήτου οι αστυνομικοί είχαν βρει και το μαχαίρι το όποιο χρησιμοποίησε κατά την ανθρωποκτονία.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηλείας, ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που περιλαμβάνει τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της παράνομης οπλοχρησίας.

 

Διαβάστε επίσης:

Άγριο έγκλημα στον Πύργο – Τον μαχαίρωσε στη μέση του δρόμου

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ