Μυστήριο με τον τεμαχισμένο άνδρα στον Ασπρόπυργο – Επιστρατεύεται ανθρωπολόγος

Ανασύσταση προσώπου για τον εντοπισμό της ταυτότητας της σορού του άνδρα που βρέθηκε τεμαχισμένος σε εταιρία ανακύκλωσης στον Ασπρόπυργο θα προβούν οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, με τη βοήθεια ιατροδικαστή και ανθρωπολόγου.

Με ειδική επεξεργασία και μακιγιάζ θα επιχειρήσουν να φέρουν το πρόσωπο του θύματος στην κατάσταση που βρισκόταν εν ζωή, προκειμένου να το φωτογραφίσουν και στη συνέχεια μέσω επεξεργασίας της εικόνας να τη δώσουν στη δημοσιότητα αναζητώντας πληροφορίες από τους πολίτες για την ταυτότητά του.

Ο άνδρας είναι ηλικίας μεταξύ 30-40 χρόνων, με λευκά χαρακτηριστικά, ενδεχομένως ανατολικής χώρας. Οι αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση κάνουν λόγο για ένα άγριο έγκλημα, ενδεχομένως προσωπικού χαρακτήρα, καθώς προήλθε από βίαια χτυπήματα στο κεφάλι τα οποία επέφεραν βαριές και θανατηφόρες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Το γεγονός ότι ο δράστης πέταξε τα κομμάτια του θύματος σε κάδο ανακύκλωσης και όχι σε απλό κάδο σκουπιδιών, όπου σίγουρα θα μεταφέρονταν σε εταιρία και θα γινόταν διαλογή των σκουπιδιών, άρα θα εντοπιζόταν σύντομα η σορός, δείχνει το αυθόρμητο του εγκλήματος και τον ερασιτεχνισμό του δράστη. Ο τεμαχισμός αναδεικνύει είτε προσπάθεια απόκρυψης του εγκλήματος διά της άγνωστης ταυτότητας του θύματος είτε «μετά θάνατο» τιμωρία. Από τη λήψη αποτυπωμάτων διαπιστώθηκε ότι το θύμα δεν ήταν σεσημασμένο και δεν είχε απασχολήσει τις διωκτικές αρχές.

Η φρικιαστική αποκάλυψη έγινε πριν από τρεις ημέρες σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στη Νέα Ζωή Ασπροπύργου. Εργαζόμενοι βρήκαν τεμαχισμένο πτώμα άνδρα, μέσα σε σακούλες σκουπιδιών που έφτασαν στο εργοστάσιο με τα οχήματα διακομιδής υλικών ανακύκλωσης. Σε διαφορετικές σακούλες είχαν βρεθεί το κεφάλι και ο κορμός του θύματος και κάποια από τα μέλη των σώματός του, ενώ λείπει μέρος του κορμού στο ύψος της κοιλιακής χώρας. Ο ιατροδικαστής κ. Νίκος Καλόγριας προσδιόρισε χρονικά το έγκλημα τουλάχιστον ένα 24ωρο πριν από τον εντοπισμό της σορού.

Ο ιατροδικαστής με τη βοήθεια ανθρωπολόγου, μέσω επιστημονικής μεθόδου ανασύνθεσης των χαρακτηριστικών του προσώπου, θα προβούν σε μια φωτογραφική απεικόνιση, η οποία μετά το απαραίτητο «ρετουσάρισμα» θα δοθεί στη δημοσιότητα.

Είναι η 2η φορά που θα γίνει κάτι τέτοιο. Με αυτόν τον τρόπο οι αρμόδιοι αξιωματικοί είχαν φθάσει στην εξιχνίαση εγκλήματος στις 16 Σεπτεμβρίου 2013. Mια 84χρονη γυναίκα, όπως διαπιστώθηκε, στη συνέχεια είχε βρεθεί τεμαχισμένη σε κάδο απορριμμάτων στη Ραφήνα στις 23 Αυγούστου του ίδιου έτους. Το θύμα ήταν Ελληνίδα. Ο δράστης της αποτρόπαιης δολοφονίας ήταν ο εγγονός της, ο οποίος διέμενε στην Αρτέμιδα.

 

Πηγή: Eλεύθερος Τύπος

Διαβάστε επίσης:

Φρίκη στον Ασπρόπυργο – Βρέθηκε διαμελισμένο πτώμα σε σακούλες

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ