Εξαρθρώθηκαν δύο σπείρες διακίνησης ναρκωτικών – Εννέα συλλήψεις – ΦΩΤΟ

Εννέα μέλη δύο εγκληματικών οργανώσεων, πέντε αλλοδαποί και τέσσερις ημεδαποί, που δραστηριοποιούνται στη διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών (κοκαΐνης, κατεργασμένης και ακατέργαστης κάνναβης, MDMA) συνελήφθησαν. Κατασχέθηκαν ποσότητες ναρκωτικών, όπλα και χρηματικά ποσά.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, κατασχεθήκαν 20.927 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 461 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης, 152 γραμμάρια κοκαΐνης και 10 δενδρύλλια κάνναβης.

Επίσης, κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 27.415  ευρώ, ένα πιστόλι, δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, μία μοτοσυκλέτα, πέντε ζυγαριές ακριβείας και πλήθος κινητών τηλεφώνων.

Όπως έδειξε η έρευνα της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας  Αττικής, οι δύο εγκληματικές οργανώσεις, ήταν άμεσα συνεργαζόμενες και  δραστηριοποιούνταν στην ανεύρεση – εισαγωγή από την Αλβανία μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών και την περαιτέρω διακίνησή τους στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Η αστυνομική επιχείρηση, η οποία οδήγησε στις συλλήψεις των εννέα ατόμων, έγινε σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Αθήνα, Γλυφάδα, Ηλιούπολη, Καισαριανή, Περιστέρι και  Ίλιον.

Οι συλληφθέντες είναι πέντε υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 23, 23, 24, 24, και 30 ετών και τέσσερις ημεδαποί ηλικίας 20, 23, 33 και 34 ετών. ,

Συνεργοί των συλληφθέντων, και μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, είναι ακόμα δύο ημεδαποί, ηλικίας 30 και 52 ετών, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται.

Έτσι λειτουργούσαν οι δύο εγκληματικές οργανώσεις

Αποκαλύφθηκε η ιεραρχική δομή της πρώτης οργάνωσης  και ο ηγετικός ρόλος 23χρονου υπηκόου Αλβανίας, ο οποίος σε άμεση συνεργασία με τον 30χρονο αναζητούμενο ημεδαπό οργάνωνε και συντόνιζε την ανεύρεση-εισαγωγή από την Αλβανία ποσοτήτων ναρκωτικών και την περαιτέρω προμήθεια των υπολοίπων μελών της οργάνωσης, τα οποία ήταν υπεύθυνα για την αποθήκευση, φύλαξη και διακίνηση των ναρκωτικών, σε διάφορα άτομα στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Η δεύτερη οργάνωση διευθύνετο από τον 33χρονο ημεδαπό, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την ανεύρεση ποσοτήτων ναρκωτικών, κυρίως από τον 30χρονο υπήκοο Αλβανίας και την περαιτέρω προμήθεια των υπολοίπων μελών της οργάνωσης, τα οποία ήταν υπεύθυνα για την αποθήκευση και διακίνηση των ναρκωτικών, σε διάφορα άτομα στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

Διαβάστε επίσης:

Ο ιδιοκτήτης εστιατορίου που εμπλέκεται σε μεγάλο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών

Εξέδιδε την γυναίκα του σε όργια – Την ανάγκαζε να κάνει χρήση κοκαΐνης

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ