Συμβολικά θα πρέπει να μπουν τα τρακτέρ στην Αθήνα, λένε οι αγρότες – ΒΙΝΤΕΟ

«Ειρηνικά θέλουμε να κατεβούμε. Δεν πάμε για σύγκρουση. Πάμε ειρηνικά. Συμβολικά, όμως, θα πρέπει να μπουν και κάποια τρακτέρ μέσα στην Αθήνα», δήλωσε το μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου Νίκαιας, Κώστας Τζέλλας.

Ο κ.Τζέλλας, μιλώντας στο mega, είπε πως θα κατεβούν στην Αθήνα και ως διαδηλωτές και με τρακτέρ. «Ειρηνικά θέλουμε να κατεβούμε. Τα τρακτέρ δεν δημιουργούν πρόβλημα. Τα εργαλεία της δουλειάς μας είναι», τόνισε ο κ. Τζέλλας.

Σε ό,τι αφορά την πρόσκληση της κυβέρνησης για διάλογο είπε ότι για να γίνει συζήτηση «θα πρέπει να πάρουν πίσω το φορολογικό, το ασφαλιστικό” και να δοθούν “δείγματα όσον αφορά το κόστος της παραγωγής».

Στην Αθήνα, ωστόσο, έχουν αποφασίσει να μην κατέβουν την Παρασκευή οι αγρότες των Τεμπών. Εξηγώντας την επιλογή τους αυτή ο κ. Φάνης Τραγάκης, μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου των Τεμπών, είπε:

«Είναι μια επιλογή χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είμαστε χωρισμένοι ή διασπασμένοι. Θεωρήσαμε ότι τα τρακτέρ είναι αυτή τη στιγμή στο δρόμο στο μπλόκο των Τεμπών και οι υπόλοιποι συνάδελφοι που είναι στα υπόλοιπα μπλόκα και πιστεύουμε ότι ο αγώνας από εκεί πρέπει να γίνει, σκληραίνοντας τα μέτρα με επ΄ αόριστον κλείσιμο… Την Παρασκευή που γίνεται το συλλαλητήριο στην Αθήνα, οι περισσότερες υπηρεσίες είναι κλειστές, στη Βουλή θα επικρατεί ησυχία, οπότε ποιον να εμποδίσουμε εκεί στο Σύνταγμα;».

Ζήτησε και εκείνος να αποσυρθεί και το ασφαλιστικό και το φορολογικό ενώ για τη συζήτηση με την κυβέρνηση ανέφερε: “Στο διάλογο σίγουρα κάποια στιγμή θα΄ρθούμε αλλά πρέπει πρώτα να αποσύρουν αυτά τα δυσβάσταχτα μέτρα”.

Τα Τέμπη έχουν κλείσει από χθες στις 12 το μεσημέρι και θα παραμείνουν κλειστά και σήμερα, ενώ το βράδυ θα υπάρξει γενική συνέλευση για να αποφασιστεί αν θα παραμείνουν κλειστά. “Η εκτίμησή μου είναι ότι δεν θα ανοίξουν μέχρι την Παρασκευή”, είπε ο κ. Τραγάκης.

Διαβάστε επίσης:

Το… τεράστιο πανό των αγροτών στη δημοτική αγορά Χανίων – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ