Μεγαλειώδεις πορείες και κινητοποιήσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα – ΦΩΤΟ

Στους δρόμους βγήκαν εργαζόμενοι, εκπρόσωποι επιστημονικών φορέων και αγρότες σε ολόκληρη τη χώρα οι οποίοι μετέχουν στην σημερινή απεργία για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση.

Στα Τρίκαλα τα τοπικά μέσα κάνουν λόγο για την μεγαλύτερη κινητοποίηση όλων των εποχών. Σύμφωνα με το Trikalavoice.gr τα μπλόκα των απεργών ενώθηκαν σχηματίζοντας μια λαοθάλασσα περιμετρικά σε όλο το κέντρο της πόλης. Μαζί τους και οι αγρότες με τα τρακτέρ τους, επαγγελματίες οδηγοί με φορτηγά και ασθενοφόρα.

Στα Χανιά σύμφωνα με το flashnews.gr περίπου 40 τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα έκαναν απόβαση στην πλατεία της Δη��οτικής Αγοράς Χανίων κλείνοντας την είσοδο και έξοδο των οχημάτων στους κεντρικούς δρόμους ενώ εκατοντάδες εργαζόμενοι και φορείς κατέκλυσαν την πλατεία. 

Στη Λαμία σύμφωνα με το Lamiareport.gr έκλεισαν ακόμα και οι καφετέριες στο κέντρο της πόλης ενώ τα τρακτέρ έφτασαν μέχρι την πλατεία Ελευθερίας. Συνταξιούχοι, αγρότες, έμποροι, ελεύθεροι επαγγελματίες, δημόσιοι υπάλληλοι, γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, λογιστές, ενώθηκαν σε κοινή πορεία στους δρόμους της πόλης.

Μεγαλειώδης η συγκέντρωση και στο κέντρο των Ιωαννίνων σύμφωνα με το ipeirotika.gr. Στους δρόμους βρίσκονται και τρακτέρ από την πλευρά των αγροτών.

Μεγαλειώδεις οι συγκεντρώσεις στη Μυτιλήνη. Eργαζόμενοι και εκπρόσωποι επιστημονικών φορέων και αγρότες συγκεντρώθηκαν στα κεντρικά λύκεια της πόλης, στην πλατεία Σαπφούς και το ΙΚΑ. Σύμφωνα με το lesvospost.gr αγρότες έριξαν γάλα στην είσοδο σούπερ μάρκετ.

Μαζική η κινητοποίηση από τους κοινωνικούς φορείς στη Ρόδο ενώ πάνω από 180 φορτηγά έχουν κλείσει την πόλη. Σύμφωνα με τη dimokratiki.gr ενώ η πορεία βρίσκεται σε εξέλιξη στο κέντρο της Ρόδου, αγρότες έχουν κλείσει τον δρόμο στο ύψος της Καλάθου, με αποτέλεσμα να έχει «κοπεί» στα δύο το νησί, αφού δεν υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης προς την Νότια Ρόδο.

Διαβάστε επίσης:

Το φέρετρο των αγροτών στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση στο Ηράκλειο – ΒΙΝΤΕΟ

Αστυνομικοί κατέβασαν πανό των αγροτών από την είσοδο της Ακρόπολης

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ