“Νεκρώνει” και η Κρήτη λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων

«Νεκρώνει» σήμερα και η Κρήτη, καθώς εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, αγρότες, επιστημονικοί φορείς, έμποροι και εκπαιδευτικοί βγαίνουν στους δρόμους προκειμένου να διαμαρτυρηθούν στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση.

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ πραγματοποιούν πανελλαδική, πανεργατική 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στην οποία συμμετέχουν δεκάδες συνδικαλιστικά σωματεία, σύλλογοι και οργανώσεις, ενώ συλλαλητήρια και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Κρήτης.

Στο Ηράκλειο δυναμική αναμένεται να είναι η συμμετοχή στη συγκέντρωση που έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο, ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί – λίγο πριν από το μεσημέρι – πορεία διαμαρτυρίας την οποία θα πλαισιώνουν οι αγρότες με τα τρακτέρ τους.

Την ίδια ώρα στις 10 επίσης το πρωί, συγκέντρωση έχει προγραμματίσει και το ΠΑΜΕ Ηρακλείου στην Πλατεία Ελευθερίας.

Η κινητοποίηση αναμένεται να προκαλέσει «έμφραγμα» στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, ενώ προβλήματα θα υπάρξουν επίσης στις συγκοινωνίες.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Την ίδια στιγμή, νέα 48ωρη απεργία εξήγγειλε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία. Η κινητοποίηση θα ολοκληρωθεί στις 06.00 το πρωί του Σαββάτου 6 Φεβρουαρίου. Για τις τροποποιήσεις των δρομολογίων οι  επιβάτες πρέπει να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τα τουριστικά πρακτορεία. Η ΠΝΟ προσανατολίζεται σε κλιμάκωση  της διαμαρτυρίας  κατά του ασφαλιστικού.

 

Πηγή cretapost.gr

 

Διαβάστε επίσης:

Απεργιακό μπλακ άουτ σε ολόκληρη τη χώρα

Καθολικό αποκλεισμό των δρόμων για 24 ώρες αποφάσισαν οι αγρότες – ΒΙΝΤΕΟ 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ