“Απόβαση” στον Πειραιά συζητούν οι αγρότες της Κρήτης

Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες της Κρήτης οι οποίοι ενισχύουν τα μπλόκα τους στο νησί ενώ προετοιμάζονται πυρετωδώς για το Παγκρήτιο συλλαλητήριο της Πέμπτης. Οι αγρότες εμφανίζονται αποφασισμένοι για κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους. Στο τραπέζι των συζητήσεων έχει βρεθεί η κατάληψη δημόσιων κτιρίων, το κλείσιμο δρόμων ακόμη και η απόβαση στον Πειραιά. Οι τελικές αποφάσεις αναμένεται ωστόσο να ληφθούν μετά την κινητοποίηση της Πέμπτης.

Χθες το βράδυ συνεδρίασε το συντονιστικό όργανο των αγροτών του νησιού. Οι αγρότες θα συγκεντρωθούν την Κυριακή το πρωί στα γραφεία της ΟΑΣΝΗ και από εκεί με μηχανοκίνητη πορεία μέσω του κέντρου του Ηρακλείου θα καταλήξουν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, όπου θα επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας. Εκεί αναμένεται να αποφασίσουν για τη συνέχεια των κινητοποιήσεων τους.

Στο συλλαλητήριο θα συμμετάσχουν αγρότες από τα Χανιά, το Ρέθυμνο και το Λασίθι. Όμως ο κύριος όγκος των οχημάτων από τους άλλους νομούς θα παραμείνει στα μπλόκα που έχουν στηθεί στο νησί σε Ρέθυμνο, Χανιά και Οροπέδιο Λασιθίου.

Τα μπλόκα σήμερα

Στα Χανιά έχουν παραταχθεί αγροτικά οχήματα στο Κλαδισσό και τα «Μεγάλα Χωράφια». Οι αγροτοκτηνοτρόφοι προχώρησαν σήμερα σε αποκλεισμό δρόμων και συμβολική κατάληψη της εφορίας. Τα μπλόκα στον ΒΟΑΚ παραμένουν επ’ αόριστον ενώ από χθες παραμένει κλειστός ο κόμβος στον Κλαδισό και έχει διακοπεί το ρεύμα κυκλοφορίας των οχημάτων προς την  είσοδο για Γογονή όπως και στην είσοδο – έξοδο της Κισάμου, ενώ η κίνηση γίνεται με εκτροπή οχημάτων από τη Σελίνου. 

Οι αγρότες του Ρεθύμνου παραμένουν στον κόμβο Ατσιπόπουλου. Το ίδιο και στα μπλόκα του Ηρακλείου, στο Αρκαλοχώρι, τις Ατσιπαδες, τις Λούρες, τους Αγίους Δέκα. Αποφασισμένοι για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων εμφανίζονται οι αγρόετς στο μπλόκο στο Οροπέδιο Λασιθίου.

Επίσης οι αγρότες στις Αρχάνες προγραμματίζουν  κλείσιμο του κόμβου της περιοχής. Συγκεκριμένα στις 6 το απόγευμα θα παρατάξουν τα τρακτέρ τους στον κόμβο ως ένδειξη διαμαρτυρίας.Σε όλα τα μπλόκα οι αγρότες κλείνουν περίπου κάθε μια ώρα το δρόμο, περιοδικά, για πέντε λεπτά. Κάτι που αναμένεται να γίνει και αύριο, παραμονή της απεργιακής κινητοποίησης.

Πηγή φωτο: cretapost 

Διαβάστε επίσης:

“Εργάτ’ – αγρότ'” στο πανό που έγινε viral – ΦΩΤΟ

Αιφνίδιους πολύωρους αποκλεισμούς εξετάζουν αγρότες στη Βόρεια Ελλάδα

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ