Ο Γκλέτσος και οι υπόλοιποι δήμαρχοι της Στερεάς στο πλευρό των αγροτών – ΒΙΝΤΕΟ

Mε αφορμή το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και τις κινητοποιήσεις των αγροτών συνεδρίασε η Περιφερειακή Ένωση Δημάρχων της Στερεάς Ελλάδας.  

Δήμαρχοι από όλα τα μέρη της Στερέας Ελλάδας, ανάμεσά τους και ο Απόστολος Γκλέτσος, εξέφρασαν με κάθε τρόπο τη συμπαράστασή τους στους αγρότες, ενώ στο τέλος της συνεδρίασης εκδόθηκε και σχετικό ψήφισμα.

 

Δείτε αναλυτικά το ψήφισμα Ψήφισμα Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας για τις κινητοποιήσεις των αγροτών:

“H Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας, ως εκπρόσωπος της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού της Στερεάς Ελλάδας, του θεσμού που βρίσκεται περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον εγγύτερα στους πολίτες και στις ανάγκες τους, εκφράζει τη συμπαράστασή της στον αγώνα των αγροτών, των επιστημόνων και των ελεύθερων επαγγελματιών και τις κινητοποιήσεις τους.

Η θέση μας είναι ότι η επίλυση των μεγάλων ανοιχτών ζητημάτων που απασχολούν την κοινωνία μας, όπως το ασφαλιστικό και το φορολογικό σύστημα, δεν μπορούν να επιλυθούν χωρίς οργανωμένο και ειλικρινή διάλογο μεταξύ της Κυβέρνησης, των κομμάτων της Αντιπολίτευσης και των κοινωνικών εταίρων.

Είναι αναγκαίο να απαλλαγούμε από τις λογικές του ανέξοδου λαϊκισμού, ο οποίος όχι μόνον δεν δίνει λύσεις, αλλά αντίθετα διαιωνίζει και οξύνει τα προβλήματα.

Θα πρέπει όλοι μαζί με υπευθυνότητα και ρεαλισμό να δώσουμε άμεσες λύσεις που θα επιτρέψουν στην Χώρα μας να σταθεί όρθια αλλά παράλληλα θα εξασφαλίζουν την αξιοπρεπή διαβίωση των αγροτών και των άλλων παραγωγικών δυνάμεων.

Βασική θέση της Π.Ε.Δ. και όλων των Δήμων της Στερεάς Ελλάδας είναι ότι τα μέτρα και οι πολιτικές αντιμετώπισης των χρόνιων προβλημάτων της Ελληνικής Κοινωνίας θα πρέπει να στοχεύουν σε μακροπρόθεσμες και βιώσιμες λύσεις, με σεβασμό στον πολίτη.

Μετά από τόσα χρόνια κρίσης, ο αγροτικός κόσμος και συνολικά οι παραγωγικές δυνάμεις της χώρας και η πραγματική οικονομία δεν αντέχουν νέα μέτρα.

Προτεραιότητα όλων μας θα πρέπει να είναι η δημιουργία ενός δίκαιου και βιώσιμου φορολογικού και ασφαλιστικού συστήματος, που θα στηρίζονται στις αρχές της ανταποδοτικότητας και της δίκαιης κατανομής των βαρών.”

Με βάση τα παραπάνω η Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας:

1. Συμπαραστέκεται στον δίκαιο αγώνα των αγροτών.

2. Ζητά την άμεση απόσυρση της Κυβερνητικής πρότασης για την αναμόρφωση του Ασφαλιστικού και την έναρξη ενός ουσιαστικού διαλόγου από μηδενική βάση, στη βάση αναλογιστικών μελετών, προκειμένου να δοθεί μια βιώσιμη

και μακροπρόθεσμη λύση.

3. Ζητά την άμεση λήψη μέτρων για τη στήριξη των νέων κυρίως αγροτών που δραστηριοποιούνται σε ορεινές μειονεκτικές περιοχές, των κτηνοτρόφων, των επαγγελματιών αλιέων, και γενικά όλου του αγροτικού κόσμου που βρίσκεται σε μειονεκτική θέση.

4. Δηλώνει την απόφασή της να συμμετάσχει ως εκπρόσωπος του θεσμού της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού, στο ενιαίο μέτωπο που έχει σχηματιστεί, μαζί με τον επιστημονικό κόσμο, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αγρότες, για την ανατροπή της αδιέξοδης κυβερνητικής πρότασης.

5. Αποφασίζει να παραμείνει κλειστή την Πέμπτη 4/2/2016, ως ένδειξη συμπαράστασης στους αγρότες και τις άλλες παραγωγικές τάξεις και καλεί τους Δήμους να πράξουν το ίδιο.

6. Ζητά την άμεση λήψη μέτρων και πρωτοβουλιών από την Κυβέρνηση για τη μείωση των συντελεστών κόστους παραγωγής του πρωτογενή τομέα.

“Με το ψήφισμα διαφώνησαν τα μέλη του Δ.Σ.: κα Πούλου, Δήμαρχος Λεβαδέων και κα Κοσκοβόλη, Δημοτική Σύμβουλος Λεβαδέων, υποβάλλοντας τις εξής παρατηρήσεις όσον αφορά τις προτάσεις της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας:

Α) Η Π.Ε.Δ. ζητά τον άμεσο και ουσιαστικό διάλογο προκειμένου να δοθεί βιώσιμη και μακροπρόθεσμη λύση του ζητήματος του ασφαλιστικού – αντί της «πρότασης 2» του ψηφίσματος, και

Β) Απαιτείται αναδιοργάνωση του ΟΓΑ εκ βάθρων όπως και της γεωργίας και της κτηνοτροφίας σταδιακά και με κριτήρια ρεαλιστικά και εφαρμόσιμα.”

 

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις των δημάρχων:

Πηγή:lamiareport.gr

Δείτε επίσης:

O Καφετζόπουλος για την αμοιβή του ως αντιδήμαρχος Αθηναίων

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ