Που στρέφονται οι έρευνες για τη φονική επίθεση σε βάρος του Πάνου Καλλίτση

Τους δράστες της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος του κομμωτή των διασήμων Πάνου Καλλίτση αναζητούν οι αξιωματικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών της ασφάλειας Αττικής. Οι τουλάχιστον δύο ασύλληπτοι κακοποιοί, που χαρακτηρίζονται ως εξαιρετικά επικίνδυνοι, δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν είχαν σκοπό να ληστέψουν τον 41χρονο επιχειρηματία ή εάν σε βάρος του «εκκρεμούσε» συμβόλαιο θανάτου και ήταν μέλη «εταιρείας δολοφόνων».

Το πρώτο σενάριο, της ληστείας, όσο προχώρα η έρευνα φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο ωστόσο το γεγονός ότι οι δράστες δεν αφαίρεσαν τις εισπράξεις που είχε μαζί του ο Πάνος Καλλίτσης, περίπου 3.000, προβληματίζει τους έμπειρους αξιωματικούς.

Στο σημείο όπου είχαν στήσει τη φονική ενέδρα οι κακοποιοί ελέγχτηκε εξονυχιστικά από κλιμάκιο των Εγκληματολογικών Ερευνών και ήδη έχουν σταλεί στα εργαστήρια δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό για να διαπιστωθεί εάν οι δράστες έχουν απασχολήσει στο παρελθόν.

Επίσης οι κάλυκες που βρέθηκαν στην πυλωτή της πολυκατοικίας στον περιφερειακό του Λυκαβηττού θα εξεταστούν ώστε να φανεί εάν το όπλο με το οποίο πυροβόλησαν οι αδίστακτοι κακοποιοί έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν.

Το χρονικό της επίθεσης

Νωρίς το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, 30 Ιανουαρίου, ο Πάνος Καλλίτσης μαζί με την σύζυγο του Έλενα Χριστοπούλου επέστρεφαν από την επιχείρηση τους στο Νέο Ψυχικό στο σπίτι τους που βρίσκεται στον περιφερειακό του Λυκαβηττού.

Όταν ο γνωστός κομμωτής μπήκε στο κλειστό γκαράζ της πολυκατοικίας οι δύο ληστές εισέβαλαν στο χώρο πριν κατεβεί η γκαραζόπορτα και ζήτησαν από τον Πάνο Καλλίτση τις εισπράξεις.

Ο 41χρονος αρνήθηκε να τους δώσει τα χρήματα και ένας από τους δύο δράστες πυροβόλησε το τζάμι του συνοδηγού όπου βρισκόταν η Έλενα Χριστοπούλου βγάζοντας την έξω από το όχημα.

Τότε ο γνωστός κομμωτής επιτέθηκε προς τους δράστες όπου τον πυροβόλησαν από κοντινή απόσταση στο στήθος. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες στα χέρια τους είχαν και σχοινιά τα οποία θα τα χρησιμοποιούσαν για να δέσουν τα θύματα τους όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές.

Η σύζυγος του τότε κατάφερε να ξεφύγει και να βγει από το γκαράζ φωνάζοντας βοήθεια. Οι ληστές έχασαν τη ψυχραιμία τους και αφού πυροβόλησαν δύο ακόμη φόρες τον Πάνο Καλλίτση έφυγαν από το γκαράζ.

Δύσκολες ώρες στο χειρουργείο

Ο 41χρονος σοβαρά τραυματισμένος διακομίστηκε στο Γενικό Κρατικό Αθηνών όπου υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση. Οι γιατροί κατάφεραν να κρατήσουν στη ζωή τον Πανό Καλλίτση με τη σύζυγο του και τον πατέρα του να βρίσκονται στο πλευρό από την πρώτη στιγμή.

Υποψίες στο στενό περιβάλλον

Από τις αρχές υπάρχουν υποψίες πως μπορεί οι δράστες να ανήκουν στο στενό περιβάλλον του Πάνου Καλλίτση που τους επέτρεπε να γνωρίζουν το πρόγραμμα του αλλά και τα χρήματα που έχει στην κατοχή του.

Ο γνωστός κομμωτής κατέθεσε σήμερα για τέσσερις ώρες στους αξιωματικούς του τμήματος Ανθρωποκτονιών και περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε το βράδυ του Σαββάτου.

Διαβάστε επίσης.

Τι δήλωσε ο πατέρας του Καλλίτση για την δολοφονική επίθεση – ΒΙΝΤΕΟ

Τι κατέθεσε ο κομμωτής στους αστυνομικούς – ΒΙΝΤΕΟ

Η συγκλονιστική μαρτυρία της συζύγου του κομμωτή για τη δολοφονική επίθεση – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ