Πατούλης: Δώστε το Νόμπελ Ειρήνης στους Έλληνες νησιώτες

Στο συνέδριο του Συμβουλίου Δήμων και Περιφερειών της Ευρώπης (CEMR) που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο μίλησε ο αντιπρόεδρος του CEMR και πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, ενώ ζήτησε κεντρικό ρόλο για την αυτοδιοίκηση σε θέματα στρατηγικής και διαχείρισης του μεταναστευτικού-προσφυγικού προβλήματος.

Θέμα του συνεδρίου ήταν «Νέα μοντέλα διαχείρισης και παροχής υπηρεσιών για τους δήμους, η συμβολή του κοινωνικού διαλόγου και των καλών πρακτικών στη βελτίωση της απόδοσης των υπηρεσιών». Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ζήτησε την ενεργό στήριξη από πλευράς των συμμετεχόντων, της ψηφιακής καμπάνιας με τίτλο «Δώστε το Νόμπελ Ειρήνης στους Έλληνες νησιώτες για τη βοήθεια στους πρόσφυγες».

Στην ομιλία του, ο κ. Πατούλης σημείωσε πως το προσφυγικό-μεταναστευτικό είναι ένα πρόβλημα που ξεπερνά τις ευθύνες και τις δυνατότητες της χώρας μας, τονίζοντας ότι όποιος «υποστηρίζει θέσεις όπως το κλείσιμο εθνικών συνόρων, που υπηρετούν εθνικές σκοπιμότητες κι όχι τη συνολική ευρωπαϊκή αντιμετώπιση του προβλήματος, ουσιαστικά υπονομεύει το ίδιο το ευρωπαϊκό εγχείρημα».

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ στην ομιλία του εστίασε ιδιαίτερα στο βάρος που έχουν κληθεί να σηκώσουν οι ελληνικοί Δήμοι που αποτελούν, όπως ανέφερε «τις πύλες υποδοχής των εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών». Χωρίς οικονομικά μέσα και χωρίς κατάλληλο προσωπικό, ανέφερε σε καθημερινή βάση φροντίζουν για τη σίτιση, τη στέγαση, την ένδυση, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψή τους κ.ά. Ήδη προσέθεσε, έχουν δημιουργηθεί χίλιες θέσεις υποδοχής-προσωρινής φιλοξενίας στο δήμο Αθηναίων ενώ δημιουργούνται και «δύο κέντρα προσφύγων και μεταναστών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με δυνατότητα φιλοξενίας 10.000 ατόμων έκαστο, τα οποία και θα δέχονται τους “ταυτοποιημένους” πρόσφυγες».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Με πόνυ πήγαν σε μπλόκο των αγροτών Μέρκελ-Σόιμπλε και Τσίπρας – ΦΩΤΟ

Κτηνοτρόφοι έδεσαν κατσίκες στο κτίριο της Περιφέρειας στη Χίο – ΦΩΤΟ

Αποκλεισμένα για δεύτερη μέρα τα γραφεία του ΟΓΑ στο Ηράκλειο

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ