Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες – Από Τρίτη ο διάλογος

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων και τον κοινό συντονισμό αποφάσισαν οι εκπρόσωποι των αγροτών 30 μπλόκων από όλη τη χώρα, στη διάρκεια σύσκεψης στον κόμβο των Τεμπών.

Μάλιστα, συμφώνησαν σήμερα Κυριακή και τη Δευτέρα να επιμείνουν στο κλείσιμο της Εθνικής Οδού, με τετράωρο αποκλεισμό ημερησίως, από τις 12 μ.μ. έως τις 2 μ.μ. αλλά και από τις 7 έως τις 9 μ.μ.

Παράλληλα, οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα κατέληξαν στην υιοθέτηση ενός κοινού διεκδικητικού πλαισίου που θα αφορά το ασφαλιστικό, το φορολογικό και το κόστος παραγωγής. Για τον λόγο αυτό, ορίστηκε και νέα σύσκεψη των εκπροσώπων όλων των διαμαρτυρόμενων την ερχόμενη Τρίτη, στη Θεσσαλονίκη.

Εως τότε, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου των Τεμπών B. Παπαγιαννούλης, δεν τίθεται θέμα συνάντησης με τον πρωθυπουργό, ο οποίος δήλωσε ανοικτός για διάλογο. Στο συγκεκριμένο ραντεβού των αγροτών, στις 26 Ιανουαρίου, αναμένεται να οριστεί και η αντιπροσωπεία που θα λάβει μέρος στο τετ α τετ με τον Αλέξη Τσίπρα.

Η πρόσκληση της κυβέρνησης σε διάλογο

Νωρίτερα το Σάββατο, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου και τον αναπληρωτή υπουργό, Μάρκο Μπόλαρη.

Η κυβέρνηση, με σχετική ανακοίνωσή της αμέσως μετά, έστειλε το μήνυμα πως «έχοντας την ίδια αγωνία με τον αγροτικό κόσμο για την παραγωγική ανασυγκρότηση και την προστασία του εισοδήματος τους, επαναλαμβάνει ότι ήταν και παραμένει ανοικτή στο διάλογο».

Στη συνέχεια, το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού γνωστοποίησε ότι ο Αλ. Τσίπρας εξέφρασε την πρόθεση του να συναντηθεί ο ίδιος με εκπροσώπους που θα διατυπώνουν αντιπροσωπευτικά τα αιτήματα των αγροτών.

Το πρωί της ίδιας μέρας, σε συνέντευξή της, η κυβερνητική εκπρόσωπος είχε αναγνωρίσει ότι τα προβλήματα στον αγροτικό κλάδο είναι πολλά και δύσκολα και ότι οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα έχουν ένα δίκιο να διαμαρτύρονται.

Η Όλγα Γεροβασίλη διεμήνυσε, ωστόσο, πως «έρχεται μείωση των κύριων συντάξεων, αν δεν δεχτούμε αυτό το Ασφαλιστικό» και το ασφαλιστικό σύστημα θα καταρρεύσει, προσθέτοντας ότι πρόκειται για σκληρά διλήμματα χωρίς εύκολες απαντήσεις.

Μιλώντας στο Mega, η ίδια είπε πως η κυβέρνηση δεν τρομάζει με τις διαμαρτυρίες, διαφορετικά «θα κρυβόμασταν στο σπίτι», ενώ ξεκαθάρισε πως δεν είναι στις κυβερνητικές προθέσεις να κατασταλεί καμία κινητοποίηση, αλλά «θα προσπαθήσουμε να εξαντλήσουμε τα πλαίσια ενός διαλόγου».

Διαβάστε επίσης:

Μπλόκο αγροτών και στην Τρίπολη

Το ομοίωμα του αγρότη στον σταυρό – ΦΩΤΟ

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ