Επί ποδός πολέμου οι αγρότες – «Θα κόψουμε την Ελλάδα στα δύο»

Μπλόκα και συγκεντρώσεις από τον Έβρο έως την Κρήτη για τους αγρότες κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Από χθες το μεσημέρι, έχουν παρατάξει τα τρακτέρ στους δρόμους, και χτυπούν «καμπανάκι» στην κυβέρνηση, λέγοντας πως «Θα κόψουμε την Ελλάδα στα δύο» και καλούν την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει τις «εξοντωτικές διατάξεις για τους αγρότες», όπως υποστηρίζουν, σε ό,τι αφορά το ασφαλιστικό και το φορολογικό.

Μέχρι αργά το βράδυ της Τέτάρτης, εγκλωβισμένος παρέμεινε για περισσότερες από δώδεκα ώρες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, σε κτίριο που στεγάζονται υπηρεσίες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Κομοτηνή.

Μπλόκα και συγκεντρώσεις

Μπλόκα έχουν στηθεί και συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται και σήμερα σε πολλές περιοχές με τις πιο μαζικές κινητοποιήσεις να βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη (Χαλκηδόνα), στην Εγνατία οδό και στο ύψος των Κερδυλλίων, στον Έβρο, στα Τέμπη, στον κόμβο της Νίκαιας στη Λάρισα, στη Βοιωτία (Ορχομενός) στην Εθνική οδό Αρτας-Αθήνας, στο ύψος του Κομποτίου, στην Αργολίδα και στη Λακωνία, στη Ρόδο αλλά και στην Κρήτη.

Στον κόμβο Νίκαιας στη Λάρισα τα τρακτέρ – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Στον κόμβο Νίκαιας ετοιμάζονται να λάβουν θέση από το μεσημέρι εκατοντάδες τρακτέρ αγροτών από την Λάρισα, την Καρδίτσα και τα Τρίκαλα, μετά τον συντονισμό δράσης των Ενωτικών Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Θεσσαλίας.

Τα τρακτέρ θα κινηθούν προς τον κόμβο Νίκαιας από σημεία προσυγκέντρωσης που έχουν οριστεί και στους τρείς νομούς, ενώ η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίας έχει ήδη εκδώσει ανακοίνωση με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα τεθούν σε ισχύ τις 12 το μεσημέρι, καθώς στο κομμάτι της ΠΑΘΕ από κόμβο Πλατυκάμπου μέχρι και τον κόμβο Κιλελέρ θα απαγορεύεται η κυκλοφορία.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας, όπως επισημαίνεται θα διαρκέσει για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί για την τακτοποίηση των γεωργικών ελκυστήρων εκατέρωθεν της ΠΑΘΕ.

Κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές ως εξής:

Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη:

– Τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων και όλα τα λεωφορεία, θα εκτρέπονται από τον κόμβο Βελεστίνου (Χ/Θ 312+000 της Π.Α.Θ.Ε) προς την παλαιά εθνική οδό Λάρισας – Βόλου και στη συνέχεια θα εισέρχονται στην Π.Α.Θ.Ε. από τον Κόμβο Πλατυκάμπου (Χ/Θ 351+000 της Π.Α.Θ.Ε.)

– Τα Ι.Χ.Ε. και τα φορτηγά έως 3,5 τόνους θα εκτρέπονται από τον κόμβο Κιλελέρ (Χ/Θ 329+400 της Π.Α.Θ.Ε.) προς την επαρχιακή οδό Νέου Περιβολίου – Κιλελέρ στην παλαιά εθνική οδό Λάρισας – Βόλου και από εκεί θα εισέρχονται στην Π.Α.Θ.Ε. από τον Κόμβο Πλατυκάμπου (Χ/Θ 351+000 της Π.Α.Θ.Ε.),

Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Αθήνα:

– Τα φορτηγά μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων και όλα τα λεωφορεία θα εκτρέπονται στον Κόμβο Πλατυκάμπου (351+000 της Π.Α.Θ.Ε.) προς την παλαιά εθνική οδό Λάρισας – Βόλου και στη συνέχεια θα εισέρχονται στην Π.Α.Θ.Ε. από τον κόμβο Βελεστίνου (Χ/Θ 312+000 της Π.Α.Θ.Ε).

– Όλα τα Ι.Χ.Ε. και τα φορτηγά μέχρι 3,5 τόνους θα εκτρέπονται στον Κόμβο Πλατυκάμπου (351+000 της Π.Α.Θ.Ε.) προς την παλαιά εθνική οδό Λάρισας – Βόλου και στη συνέχεια θα εισέρχονται στην Π.Α.Θ.Ε.

Για κάθε πληροφορία σχετική με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και την κίνηση των οχημάτων, οι οδηγοί μπορούν να ενημερώνονται στα τηλέφωνα του Τμήματος Τροχαίας Λάρισας: 2410 -683168, 2410-683169.

Ετοιμάζουν νέο μπλόκο στη Λακωνία

Νέο μπλόκο ετοιμάζουν οι αγρότες στη Λακωνία και συγκεκριμένα ο Αγροτικός Σύλλογος Ανατολικής Μάνης, αφού χαιρετίζει το μπλόκο των αγροτών του Ευρώτα, καλώντας μέλη του και μη, να βγουν στους δρόμους και να στήσουν μπλόκο στην περιοχή της Λίμνης κοντά στο χωριό Αιγιές, επί της εθνικής οδού Σπάρτης – Γυθείου.

Στο κάλεσμα συμμετοχής για δημιουργία του 2ου μπλόκου στη Λακωνία, ο Αγροτικός Σύλλογος Αν. Μάνης επισημαίνει ότι, μετά από τις άκαρπες συζητήσεις και συναντήσεις με τους υπεύθυνους στα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης, Εργασίας και Οικονομικών, η μόνη διέξοδός μας πλέον είναι κάθε ημέρα να εντείνουμε όλο και περισσότερο τον αγώνα μας και τις διεκδικήσεις μας. Έχουμε προτάσεις συγκεκριμένες. Καιρός να τις λάβουν σοβαρά υπόψη τους. «Ήρθε η ώρα. Αν όχι τώρα, πότε;»

Διαβάστε επίσης:

Αποχωρούν οι αγρότες – Τέλος η ομηρία για τον Αποστόλου

Μπλόκα αγροτών σε όλη την Ελλάδα – ΒΙΝΤΕΟ

Στα διόδια των Μαλγάρων οι αγρότες του δήμου Δέλτα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ