Στα διόδια των Μαλγάρων οι αγρότες του δήμου Δέλτα

Λίγο πριν από τις 5.00 το απόγευμα αποχώρησαν από το κέντρο της Θεσσαλονίκης αγρότες και κτηνοτρόφοι του δήμου Δέλτα, οι οποίοι από νωρίς το πρωί παρέταξαν τα 500 τρακτέρ και αγροτικά τους οχήματα στην είσοδο του λιμανιού της πόλης.

Η παρουσία τους στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ήταν συμβολικής σημασίας και είχε ως στόχο να ενδυναμώσει και την κινητοποίηση των αλιέων του Νομού, οι οποίοι από νωρίς το πρωί είχαν έρθει με τα καΐκια τους στο Θερμαϊκό Κόλπο.

Από την πλευρά τους οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του δήμου Δέλτα κατευθύνθηκαν στα διόδια Μαλγάρων, όπου θα στήσουν το μπλόκο τους, το οποίο θα διατηρήσουν για «όσο απαιτηθεί και κριθεί αναγκαίο», όπως τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αγρότης Χαλάστρας, Αχιλλέας Καμπούρης.

Από την πλευρά του ο Βασίλης Καμανάς, επίσης από τη Χαλάστρα απηύθυνε κάλεσμα μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ στους συναδέλφους του, προτρέποντάς τους να ενισχύσουν τα μπλόκα και σημειώνοντας ότι «ο αγώνας είναι κοινός και μας αφορά όλους, είτε είμαστε μεγάλοι είτε μικρότεροι».

Στο μεταξύ, ύστερα από την αποχώρηση των αγροτών και κτηνοτρόφων του δήμου Δέλτα, οι αλιείς στη συνέλευσή τους αποφάσισαν να αποχωρήσουν και αυτοί με τη σειρά τους από το Θερμαϊκό Κόλπο, ανανεώνοντας ωστόσο το ραντεβού τους με τη Θεσσαλονίκη στις 28 Ιανουαρίου, ημερομηνία έναρξης της Agrotica.

Διαβάστε επίσης.

“Τι θέλετε;” ρώτησε η υποψήφια της ΛΑΕ -“Γυναίκες” απάντησε ο αγρότης – ΒΙΝΤΕΟ  

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ