Ελάχιστοι θέλουν να γίνουν…διοικητές νοσοκομείων

Την πλάτη τους στις κενές θέσεις διοικητών των νοσοκομείων γύρισαν οι επιτυχημένοι μάνατζερ της αγοράς. Η πορεία των αιτήσεων το αποδεικνύει, αφού το ενδιαφέρον παραμένει πολύ μικρό, δυο ημέρες πριν λήξει η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Την ώρα που τα νοσοκομεία στενάζουν από ελλείψεις φαρμάκων και υλικών, το γεγονός ότι εδώ και ένα μήνα παραμένουν «ακέφαλα» επιδεινώνει τα προβλήματα. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου,μέχρι και πριν τρεις ημέρες ο αριθμός αιτήσεων για τις θέσεις των διοικητών και αναπληρωτών διοικητών ήταν εξαιρετικά μικρός. Στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια (Αττικής) είχαν αιτηθεί περίπου 15 άτομα. Αλλοι 16 αιτήθηκαν για τα 21 νοσοκομεία της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Πειραιάς και νησιά του Αιγαίου), ενώ για τα 31 νοσοκομεία της 6ης ΥΠΕ (Πελοπόννησος και νησιά του Ιονίου) οι αιτήσεις μέχρι πριν τρεις ημέρες ήταν… 12.

Πηγές των Υγειονομικών Περιφερειών εκτιμούν ότι θα «ρεφάρουν» αύριο και μεθαύριο, τις δύο δηλαδή τελευταίες ημέρες της προθεσμίας. Ωστόσο, δεν θα καταφέρουν να φτάσουν τον αριθμό της τελευταίας προκήρυξης για διοικητές νοσοκομείων το 2013, όταν οι αιτήσεις πανελλαδικά έφτασαν τις 1.600 (!) και μόνο στην Αττική ήταν 500.

Πρώην διοικητής νοσοκομείου εκτιμά ότι το χαμηλό ενδιαφέρον αποδίδεται σε δύο λόγους. Αφενός οι τυχόν υποψήφιοι έχουν αποθαρρυνθεί καθώς θεωρούν ότι οι θέσεις έχουν δοθεί και η προκήρυξη έγινε «για τα μάτια του κόσμου». Αφετέρου γιατί στελέχη που ήδη έχουν δουλειά δεν έχουν οικονομικό κίνητρο να την αφήσουν. Οι αμοιβές των διοικητών έχουν πέσει κατά πολύ. Πλέον υπολογίζονται στα 2.200 ευρώ για τη θέση του διοικητή και στα 1.700 ευρώ για τη θέση υποδιοικητή, ενώ μέχρι το 2009 ο μισθός του διοικητή ήταν στα 3.500 ευρώ.

Επιπλέον, όπως αναφέρει η εφημερίδα, στελέχη του ΕΣΥ προβαίνουν σε καταγγελίες ότι η προκήρυξη για τους νέους διοικητές αντικατοπτρίζει από μόνη της ότι η κυβέρνηση θέλει να τοποθετήσει τα «δικά της παιδιά» στις κενές θέσεις. Στα συνεκτιμώμενα προσόντα αναφέρεται «εκπαιδευτικό έργο που αναγνωρίζεται σε ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ σχετικό με τις υπηρεσίες υγείας, τη διοίκηση ή τα οικονομικά ή διεθνείς δημοσιεύσεις σε αναγνωρισμένα περιοδικά για τις υπηρεσίες υγείας». 

Πηγή:Ελεύθερος Τύπος

Διαβάστε επίσης

Σκιές πάνω από επιτροπές για άσυλο σε μετανάστες

Ανήσυχοι γιατροί και νοσηλευτές για τη θωράκιση της χώρας απέναντι στη γρίπη

Διορισμοί με πλαστά πτυχία δεκαετίας

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ