Αναπάντητα ερωτήματα στην τραγική υπόθεση της 4χρονης Μελίνας – Τι λέει η αναισθησιολόγος

Παραμένουν, περίπου δέκα μέρες μετά το τραγικό περιστατικό, τα αναπάντητα ερωτήματα στην υπόθεση του θανάτου της 4χρονης Μελίνας μετά από επέμβαση ρουτίνας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Νέα στοιχεία ήρθαν στην υπόθεση από την συνέντευξη της επιμελήτριας αναισθησιολόγου στην εφημερίδα Πατρίς, η οποία έδωσε μια εκδοχή που διαφοροποιείται σημαντικά σε σχέση με εκείνη που περιγράφουν οι γονείς του άτυχου κοριτσιού με βάση την ενημέρωση που είχαν από τον χειρουργό.

Συγκεκριμένα, η γιατρός που ήταν υπεύθυνη για την ανάνηψη του παιδιού, το “ξύπνημα” δηλαδή από τη νάρκωση, υποστηρίζει ότι “το παιδί ξύπνησε μετά το χειρουργείο και μάλιστα ανέπνευσε κανονικά, χωρίς πρόβλημα”.

Τι λέει η αναισθησιολόγος

«Έγινε κανονικά το χειρουργείο, χωρίς πρόβλημα. Ακολουθήσαμε όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες και όλα τα πρωτόκολλα. Το παιδί ξύπνησε, ανέπνευσε πολύ καλά και την ώρα που φωνάξαμε τον μεταφορέα κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά, ότι δεν αναπνέει σωστά».

«Βάζω τα ακουστικά και την ακούω να κάνει ένα τρομερό βροχόσπασμα. Πέφτει απότομα η πίεσή της από το 13 στο 7 και αρχίζει να έχει βραδυκαρδία. Εκείνη την ώρα ήμασταν στο χώρο μια ακόμη αναισθησιολόγος και 2 χειρουργοί». «Άρχισα να ουρλιάζω και να φωνάζω βοήθεια. Τη διασωληνώσαμε και της δώσαμε αδρεναλίνη. Επανήλθε αμέσως. Αποφάσισα ότι δεν πρέπει να την ξυπνήσω αλλά και ότι χρειάζεται μεταφορά στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ. Γύρω στις 10 το πρωί επικοινώνησα με την εφημερεύουσα της ΜΕΘ του νοσοκομείου και μου είπε ότι δεν είχε εκείνη τη στιγμή διαθέσιμο κρεβάτι και να την κρατήσουμε κοιμισμένη για μια ώρα μέχρι να την μεταφέρουμε στο ΠΑΓΝΗ. Ωστόσο, μετά από περίπου μισή ώρα- τρία τέταρτα ξανάκανε το ίδιο επεισόδιο. Βροχόσπασμα. Αμέσως έτρεξαν νεογνολόγοι, παιδίατροι, καρδιολόγοι, ΩΡΛ, 15 άτομα από πάνω της μέχρι να μεταφερθεί στη ΜΕΘ. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε να τη σώσουμε. Σας το λέω με μεγάλο πόνο, γιατί έχω 2 παιδιά και ξέρω τι σημαίνει να χάνεις το παιδί σου. Πηγαίνω σπίτι, κοιτάζω την 3χρονη κόρη μου και κλαίω γιατί μου θυμίζει τη Μελίνα».

«Δεν μου είπαν ποτέ ότι ξύπνησε» λέει ο πατέρας

Οι γονείς δηλώνουν πως μετά την πάροδο δύο ωρών από την εισαγωγή της μικρής Μελίνας στο χειρουργείο ενημερώθηκαν από τον χειρουργό πως “προσπαθούμε να ξυπνήσουμε το παιδί αλλά δεν ξυπνάει, έκανε δύσπνοια και βρογχόσπασμο”. Ο πατέρας της 4χρονης, Μάνος Παρασκάκης δήλωσε σήμερα στην ESPRESSO  ότι  «το νοσοκομείο τηρεί τη γραμμή  ότι δηλαδή ξύπνησε το παιδί, κάτι που εγώ δεν πληροφορήθηκα περιέργως. Γιατί μου το έκρυψαν;»  

Πρόσθεσε επίσης ότι «Επειδή δεν ήμουν μέσα στο χειρουργείο  περιμένω τις τοξικολογικές για αν μάθω τι έγινε εκεί μέσα, τι συνέβη στο παιδί μου. Αυτή τη στιγμή έχων να διαχειριστώ τον πόνο της οικογένειας μου, τον δικό μου πόνο, τον οποίο έχω αφήσει στην άκρη αυτή τη στιγμή και πολλά άλλα.»

Τα αποτελέσματα  των τοξικολογικών – ιστολογικών εξετάσεων αναμένονται μετά τις 13 Ιανουαρίου  και πρόκειται να ρίξουν φως στα αίτια θανάτου.

Η πειθαρχική δίωξη σε βάρος της αναισθησιολόγου και η συγγένεια με τον υπουργό

Η αναισθησιολόγος μίλησε στην εφημερίδα και  για την πειθαρχική δίωξη που εκκρεμεί σε βάρος της αναφορικά με υπόθεση αφαίρεσης πεθιδίνης από το ΠΑΓΝΗ. Διευκρινίζει ότι έχει διαταχθεί ΕΔΕ και υποστηρίζει  ότι πήρε τα φάρμακα για να αντιμετωπίσει έναν οξύ πόνο από κολικό νεφρού. «Είναι απολύτως αναληθή όσα ακούγονται περί εξάρτησης μου από ναρκωτικά» σημείωσε .

Αναφέρθηκε επίσης στην  συγγενική σχέση που έχει με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη τονίζοντας: «Είναι άδικο να κατηγορείς με τόση ευκολία κάποιον που δεν έφταιξε επειδή είναι συγγενής μ’ έναν υπουργό».

«Έπραξα ότι προβλεπόταν» λέει ο διοικητής του Νοσοκομείου

«Έπραξα ό,τι προβλέπει ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας σε αυτές τις περιπτώσεις» υποστήριξε ο εκτελών χρέη διοικητή του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ηρακλείου, Γιώργος Χαλκιαδάκης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ σχετικά με την έρευνα.

«Με το που έμαθα ότι το παιδί πήγε στην εντατική κινητοποιήθηκα» τόνισε.

Ο κ. Χαλκιαδάκης εξήγησε «μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό στη διοίκηση κάλεσα τους δύο νομικούς συμβούλους του νοσοκομείου και ζήτησα τη νομική τους άποψη σχετικά με το τι πρέπει να κάνω. Και οι δύο μου είπαν ότι σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να γίνει μια προκαταρκτική εξέταση η οποία προηγείται της  ΕΔΕ. Εάν αποδειχτεί  ότι κάτι δεν έγινε σωστά, τότε γίνεται ΕΔΕ. Αυτό προβλέπει ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας και αυτό έπραξα.»  

Σχετικά με την αναισθησιολόγο και την συγγενική σχέση που έχει με υπουργό ο κ. Χαλκιαδάκης σημείωσε ότι «Αυτά είναι προσωπικά δεδομένα με τα οποία δεν ασχολήθηκα και δεν με ενδιαφέρουν.»

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ