Ο διοικητής του νοσοκομείου για την 4χρονη: Έπραξα ό,τι προβλεπόταν – ΒΙΝΤΕΟ

«Έπραξα ό,τι προβλέπει ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας σε αυτές τις περιπτώσεις» υποστήριξε ο εκτελών χρέη διοικητή του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ηρακλείου, Γιώργος Χαλκιαδάκης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ σχετικά με την έρευνα για το τραγικό περιστατικό του θανάτου της 4χρονης μετά από επέμβαση ρουτίνας

«Με το που έμαθα ότι το παιδί πήγε στην εντατική κινητοποιήθηκα» τόνισε.

Ο κ. Χαλκιαδάκης εξήγησε «μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό στη διοίκηση κάλεσα τους δύο νομικούς συμβούλους του νοσοκομείου και ζήτησα τη νομική τους άποψη σχετικά με το τι πρέπει να κάνω. Και οι δύο μου είπαν ότι σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να γίνει μια προκαταρκτική εξέταση η οποία προηγείται της  ΕΔΕ. Εάν αποδειχτεί  ότι κάτι δεν έγινε σωστά, τότε γίνεται ΕΔΕ. Αυτό προβλέπει ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας και αυτό έπραξα.»  

Σχετικά με την αναισθησιολόγο και την συγγενική σχέση που έχει με υπουργό ο κ. Χαλκιαδάκης σημείωσε ότι «Αυτά είναι προσωπικά δεδομένα με τα οποία δεν ασχολήθηκα και δεν με ενδιαφέρουν.»

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, στην γιατρό είχε δοθεί αρχικά αναγκαστική άδεια και μετά αναρρωτική άδεια για άλλη υπόθεση που εκκρεμούσε και στην συνέχεια είχε επιστρέψει στο νοσοκομείο. «Το νοσοκομείο έπραξε τα δέοντα. Υπάρχουν γνωματεύσεις ειδικών που λένε ότι είναι εξαίρετη συνάδελφος, η οποία δεν έχει κανένα λόγο να μην δουλεύει» απάντησε ο κ. Χαλκιαδάκης.

Δείτε το βίντεο του ΣΚΑΪ:

Διαβάστε επίσης:

Η αναισθησιολόγος της 4χρονης Μελίνας: Είναι άδικο να με κατηγορούν επειδή είμαι συγγενής υπουργού

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ