Στις 11 Ιανουαρίου θα συνεχιστεί η δίκη της Χ.Α.

Στις 11 Ιανουαρίου θα συνεχιστεί η δίκη της Χρυσής Αυγής, οπότε και αναμένεται να ολοκληρωθεί η κατάθεση του αστυνομικού της Ομάδας ΔΙΑΣ, Δημήτρη Μπάγιου.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ο αστυνομικός υποστήριξε ότι ο επικεφαλής τους όφειλε να έχει ενημερώσει τα μέλη της Ομάδας σε περίπτωση που έβλεπαν όπλα, εννοώντας τα ρόπαλα. «Θα έπρεπε να το ξέραμε, δεν μας το είπε» τόνισε.

Επίσης, είπε ότι πιστεύει πως τρία με τέσσερα άτομα που έφυγαν από το σημείο της δολοφονίας «είχαν σχέση με την ομάδα των 50».

Κατά την εξέταση του αστυνομικού, η πολιτική αγωγή τού επέδειξε φωτογραφίες από τη δικογραφία, στις οποίες απεικονίζονται όπλα τύπου καλάσνικοφ, ζητώντας να απαντήσει εάν τέτοιου είδους όπλα κυκλοφορούν ελεύθερα στο εμπόριο. Ο μάρτυρας ανέφερε: «Αν είναι αληθινά όχι, αν είναι ψεύτικα ναι. Δεν μπορώ να πω από τις φωτογραφίες. Υπάρχουν ακριβείς απομιμήσεις».

Σε ερωτήσεις που δέχθηκε από εκπροσώπους των θυμάτων, ο κ. Μπάγιος επανέλαβε πως η ομάδα του δεν διέθετε εξοπλισμό και εκπαίδευση για να αντιμετωπίσει την ομάδα των συγκεντρωμένων Χρυσαυγιτών, για τους οποίους είπε: «Ήξερα ότι έχουν έρθει για κακό σκοπό».

Διαβάστε επίσης:

Λιποθύμησε ο αστυνομικός που ξεκίνησε να καταθέτει στη δίκη της Χ.Α.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ