Λιποθύμησε ο αστυνομικός που ξεκίνησε να καταθέτει στη δίκη της Χ.Α.

Λιποθύμησε ο αστυνομικός της ΔΙΑΣ Δημήτρης Μπαγιός που ανέβηκε στο βήμα του μάρτυρα στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Ο αστυνομικός, που έσπευσε με συναδέλφους του στην καφετέρια “Κοράλλι” το βράδυ της δολοφονίας Φύσσα, κατέρρευσε κατά διαδικασία εξέτασης του από την πρόεδρο Μαρία Λεπενιώτη.

Ο μάρτυρας περιέγραψε όσα είδε μόλις αυτός και οι συνάδελφοι του έφθασαν έξω από την καφετέρια. Όπως είπε, είδε τους συγκεντρωμένους χρυσαυγίτες απέναντι από το “Κοράλλι”, γύρω στα 40 με 50 άτομα μαυροντυμένοι, κοντοκουρεμένοι. Ο αστυνομικός κατέθεσε για την ομάδα των περίπου 20 που αποκόπηκε από τους συγκεντρωμένους και άρχισε να τρέχει “βρίζοντας”, και για τους συναδέλφους του που τους ακολούθησαν, με τον ίδιο προτελευταίο.

Στις ερωτήσεις της προέδρου, ο μάρτυρας πολλές φορές απαντούσε πως «εγώ ήμουν παρατηρητής μήπως δεχθεί επίθεση η ομάδα μου». Αόριστος ήταν, επίσης, και στις επίμονες ερωτήσεις της προέδρου που του ζητούσε να δώσει λεπτομερή περιγραφή του σημείου που έγινε η δολοφονία του μουσικού.

Ο μάρτυρας ανέφερε ότι έξω από την καφετέρια «είδε πέντε-έξι άτομα που μου φάνηκαν άσχετοι».

Πρόεδρος: Τους ρωτήσατε τι έκαναν;

Μάρτυρας: Ο ρόλος μου ήταν να είμαι παρατηρητής. Αυτή ήταν η συνεννόηση που είχε γίνει. Κάποιος πρέπει να είναι παρατηρητής.

Πρόεδρος: Ποια δουλειά κάνει ο παρατηρητής;

Μάρτυρας: Προσέχει να μην δεχτεί επίθεση η ομάδα.

Πρόεδρος: Αν μπροστά σας συμβαίνει ένα περιστατικό τι κάνετε;

Μάρτυρας : Κάνουμε ό,τι και η ομάδα, την προστατεύουμε. Μας ενημέρωσε ο Τσολακίδης, μετά από τη συζήτηση που είχε με το άλλο πρόσωπο ότι του είπαν πως “κάτι αναρχικοί τσακώθηκαν με κάτι χρυσαυγίτες και πάμε να δούμε”. Εγώ αναρχικούς δεν είδα πουθενά.

Πρόεδρος : Κοιτάτε πίσω ό,τι κι αν γίνεται μπροστά;

Μάρτυρας: Αν χρειαστούν βοήθεια θα πάω…. Εκείνη την ώρα δεν γίνονταν κάτι.

Ο αστυνομικός συνέχισε, λέγοντας πως όταν είδαν την ομάδα που ξέκοψε να τρέχει «ξεκινήσαμε να τρέχουμε και εμείς».

Πρόεδρος: Σε σχέση με τα εξελισσόμενα; Τι μπορεί να συμβαίνει στους πολίτες των οποίων την προστασία είχατε αναλάβει; Τι κάνατε;

Μάρτυρας: Υπήρχε οχλαγωγία. Βλέπω τους συναδέλφους να τρέχουν.

Πρόεδρος: Δεν έχετε κληθεί για τους συναδέλφους σας, αλλά για κάποιον που είναι εκεί. Αυτός ο κάποιος δεν υπήρχε πουθενά. Εσείς καταλάβατε ότι πήγατε για το “Κοράλλι”;

Μάρτυρας: Μάλιστα.

Οι απαντήσεις του μάρτυρα εκνεύρισαν την κ. Λεπενιώτη, που με έντονο ύφος του είπε «είναι εντελώς περιορισμένο το τι παρατηρείτε, τι βλέπετε και το τι αντιλαμβάνεστε, και δεν συνάδει με αστυνομικό που κλήθηκε στο σημείο… Η παρουσία σας τι προσέφερε;»

Σε αυτό το σημείο ο μάρτυρας που έδειχνε φοβισμένος, ζήτησε διακοπή, λέγοντας πως δεν αισθάνεται καλά και όταν η πρόεδρος είπε ότι θα διακόψει για δέκα λεπτά ο αστυνομικός λιποθύμησε. Αμέσως του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από το προσωπικό του ασθενοφόρου που βρίσκεται στον Κορυδαλλό σε κάθε δικάσιμο και ο μάρτυρας αποχώρησε.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Μεταφερόταν στις φυλακές και είχε… αεροβόλο

Ο Αμβρόσιος κρέμασε πανό στην πόλη για το Σύμφωνο Συμβίωσης – ΦΩΤΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ