Όταν ο “εγκέφαλος” του μακελειού στο Παρίσι ξέφυγε από την ΕΛ.ΑΣ – ΒΙΝΤΕΟ

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ρεπορτάζ του BBC το οποίο αναφέρεται στην προσπάθεια της ΕΛ.ΑΣ τον περασμένο Γενάρη να βρεθεί στα ίχνη του εγκέφαλου των Τζιχαντιστών που αιματοκύλισαν το Παρίσι.

Το ρεπορτάζ έλαβε χώρο στη περιοχή του Παγκρατίου όπου κατόπιν σχετικού σήματος από τις βελγικές αρχές διέμενε για κάποιο διάστημα ο Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το BBC επικαλούμενο πηγές από τη Αντιτρομοκρατική του Βελγίου, οι ελληνικές Αρχές είχαν προγραμματίσει τη σύλληψη του Αμπααούντ αλλά τελικά η προσπάθεια αυτή δεν απέδωσε καρπούς.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο τρόπος με τον οποίο διέφυγε ο Βέλγος τζιχαντιστής δεν έχει καταστεί ακόμα σαφής, ενώ επιχειρήθηκε να εντοπιστεί μέσω του σήματος του κινητού του τηλεφώνου.

Η εν λόγω επιχείρηση είχε στηθεί σε συνεργασία με τις βελγικές Αρχές, οι οποίες είχαν καταφέρει να εντοπίσουν τον Αμπααούντ στο Παγκράτι μέσα από το σήμα του τηλεφώνου του, με το οποίο επικοινωνούσε με άτομα ύποπτα για τζιχαντιστικό πυρήνα στο Βερβιέ του Βελγίου. Ωστόσο, σύμφωνα με το BBC η καθυστέρηση είναι αυτή που οδήγησε σε ναυάγιο τη σύλληψη του Αμπααούντ, καθώς οι έφοδοι της ΕΛ.ΑΣ σε δύο πιθανά καταφύγια στην Αθήνα έγιναν δύο μέρες μετά τις εφόδους που πραγματοποίησαν οι βελγικές Αρχές.

 

Δείτε το βίντεο:

 

Διαβάστε επίσης:

BBC: Ο Αμπαούντ ξέφυγε από τις ελληνικές αρχές τον Ιανουάριο

Τραγούδι για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι γράφει ο Μπόνο των U2

Οι Eagles of Death Metal ξαναβρίσκονται στη σκηνή του Μπατακλάν

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ