Νέα συνάντηση Ειδικών Φρουρών στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α δια των εκπροσώπων του πραγματοποίησε διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου μας, προκειμένου ενημερώσουν και καταθέσουν ζητήματα που απασχολούν τα μέλη μας, με σκοπό να προωθηθούν λύσεις στο άμεσο μέλλον.  

Την Τρίτη 01/12/2015 συναντήθηκαν με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Αναγνωστάκη Δημήτριο, ενώ την Πέμπτη 03/12/2015 συναντήθηκαν με τον Αναπλ. Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Τζανέτο Φιλιππάκο.  

Όπως ήταν φυσικό η συζήτηση αντίστοιχα άρχισε με το επίκαιρο θέμα της έμμεσης μείωσης του εισοδήματος των ένστολων, στερώντας τους την δωρεάν μετακίνηση με τα μαζικά μέσα μεταφοράς.

Η υπηρεσιακή ζωή του αστυνομικού είναι ταυτόσημη με διαρκείς μετακινήσεις (αποσπάσεις, διαθέσεις, μέτρα τάξης, ακόμη και μεταγωγές) με την αστική συγκοινωνία, μετακινήσεις με τις οποίες ταυτόχρονα παρέχεται και δωρεάν αστυνόμευση, αφού ουκ ολίγες φορές αστυνομικοί συνέλαβαν ή συνέδραμαν στη σύλληψη ή αποτροπή εγκληματιών και εγκληματικών ενεργειών κατά τη μετακίνηση τους.

Ενημερωθήκαμε ότι δεν έχει λήξει το θέμα, αφού καταβάλλονται προσπάθειες μέσω επαφών με τα συναρμόδια υπουργεία και τους επικεφαλής Υπουργούς τους να εξασφαλισθεί και προβλεφθεί το αναλογούν ποσό για την δωρεάν μετακίνηση των αστυνομικών. Μάλιστα εκφράστηκε η αισιοδοξία, τις αμέσως επόμενες μέρες θα επιλυθεί οριστικά το πρόβλημα.

Τα Προεδρικά Διατάγματα περί μετακινήσεων που βρίσκονται προς επεξεργασία στις επιτροπές, χωρίς άλλη χρονοτριβή να ολοκληρωθούν και αποσταλούν προς υπογραφή, ώστε να μην υποστούμε και τη νέα μεταθετική περίοδο τις γνωστές νομότυπες, αλλά καταχρηστικές και άδικες διαδικασίες.

Επιτέλους, να σταματήσει ο Ειδικός Φρουρός για πέντε ολόκληρα χρόνια να μην φαίνεται να έχει δουλέψει στην Ελληνική Αστυνομία, αφού στις μεταθέσεις μετά την ομογενοποίηση του, η εργασία του μέχρι την μονιμοποίηση, πηγαίνει στα αζήτητα.

Η άμεση εφαρμογή του Νόμου για ίδρυση Φαρμακείων και “συνήγορου του Αστυνομικού”, δύο προτάσεις του Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α που καταφέραμε να γίνουν Νόμος του κράτους, ακόμη να υλοποιηθούν.

Η πλήρης ισοπέδωση του χρόνου εργασίας στις περισσότερες αστυνομικές υπηρεσίες, η πλήρης εγκατάλειψη από προσωπικό, στερούν την ανθρώπινη προσωπική και επαγγελματική ζωή του αστυνομικού, αλλά στερούν και από τους πολίτες την υγιή αστυνόμευση.

Η μεταπήδηση από τις μηνιαίες αποδοχές στις αναδρομικές και αμφιβόλου καταβολής αποδοχές, βασανίζει τον Οργανισμό τις Αστυνομίας και καταστρέφει τα υγιή κύτταρα του που είναι οι καθημερινά δοκιμαζόμενοι αστυνομικοί.

Αποδεχθήκαμε από κοινού ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από εκείνον της ειλικρινούς συνεργασίας, ώστε να μπει ένα φρένο στην καθημερινή κατρακύλα, στην καθημερινή εξαθλίωση και την καθολική απαξίωση αστυνομίας και κοινωνίας.

Το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α διαβεβαιώνει ότι παρά τις δυσκολίες, παρά τις αντιξοότητες, θα δημιουργήσει εξελίξεις προς όφελος των μελών του και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Διαβάστε επίσης:

Μικροτσίπ και αποτύπωμα της ίριδας στις νέες ταυτότητες

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ