Στο Αθάνι οι μεγαλύτερες καταστροφές από το σεισμό στη Λευκάδα

Κυβερνητικό κλιμάκιο βρίσκεται στο χωριό Αθάνι της Λευκάδας, το οποίο έχει υποστεί τις μεγαλύτερες καταστροφές σε σπίτια, αλλά και σε υποδομές (δρόμους, δίκτυα υδροδότησης και ηλεκτροδότησης).

Πολλά σπίτια κρίνονται ακατοίκητα και οι κάτοικοι θα φιλοξενηθούν σε κάποια ξενοδοχεία στη Βασιλική, ενώ πρόκειται να στηθούν σκηνές στην περιοχή.

Το Αθάνι βρίσκεται στη νοτιοδυτική πλευρά του νησιού, κοντά στους Εγγρεμνούς, που μεγάλο μέρος της φημισμένης παραλίας και ο δρόμος που οδηγεί σε αυτήν έχει καλυφθεί από τις κατολισθήσεις.

Το κυβερνητικό κλιμάκιο, που αποτελείται από τον υφυπουργό Υποδομών Παναγιώτη Σγουρίδη, τον γγ Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Καπάκη και τον καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής & Εφαρμοσμένης Γεωλογίας Ευθύμη Λέκκα, αναμένεται να επιστρέψει στη Λευκάδα, όπου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στη αντιπεριφέρεια, προκειμένου να σχεδιάσουν τις περαιτέρω ενέργειες.

Να σημειωθεί ότι στο νοτιοδυτικό τμήμα του νησιού υπάρχει μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, καθώς και πολλά ασθενοφόρα και γιατροί, ώστε να επέμβουν άμεσα αν παραστεί οποιαδήποτε ανάγκη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης:

Συγκλονιστικό βίντεο από την στιγμή του σεισμού στους Εγκρεμνούς

Κεφαλονιά- Δέκα σπίτια κρίθηκαν μη κατοικήσιμα από τον σεισμό – ΦΩΤΟ

Εικόνες σοκ από το σπίτι όπου έχασε τη ζωή της η άτυχη 70χρονη στη Λευκάδα

Νέες εικόνες καταστροφής από τη Λευκάδα – Μεγάλες ζημιές

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ