Καταστροφές και στην Ιθάκη από το σεισμό

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται η Ιθάκη.

Το μικρό νησί του Ιονίου μετρά τις πληγές του από το σεισμό που έζησε νωρίς το πρωί, προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές σε εκκλησίες, σπίτια και καταστήματα. Το οδικό δίκτυο του νησιού έχει κοπεί σε πολλά σημεία, λόγω των πολλαπλών κατολισθήσεων.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος του νησιού Διονύσης Στανίτσας, «ο κόσμος είναι αυτή τη στιγμή στον δρόμο. Οι ζημιές που έχουν προκληθεί είναι αμέτρητες, ενώ μηχανήματα του δήμου προσπαθούν να απομακρύνουν τα βράχια που έχουν κλείσει το οδικό δίκτυο του νησιού».

«Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα» πρόσθεσε ο δήμαρχος.

Την ίδια ώρα κλιμάκιο της πυροσβεστικής βρίσκεται στην Ιθάκη προκειμένου να βοηθήσει τις ενέργειες του δήμου. «Όλη η υπηρεσία είναι σε επιφυλακή» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ιονίων Νήσων Ευθύμης Γεωργακόπουλος.

Όπως σημείωσε «αυτή την ώρα μεταβαίνουν στη Λευκάδα και ο διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ηπείρου, αρχιπύραρχος Ιωάννης Φωστιέρης, άνδρες της 5ης και της 6ης ΕΜΑΚ, ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος, ενώ μεταφέρεται ειδικό όχημα με διασωστικό εξοπλισμό, ειδικών χρήσεων με ρυθμιζόμενα μεταλλικά υποστυλώματα, μηχανήματα κοπής πετρωμάτων, βαρούλκο ανέλκυσης φορτίων, αναπνευστικές συσκευές, γαιόφωνα και κάμερες εντοπισμού εγκλωβισμένων».

«Είμαστε σε ετοιμότητα» συμπλήρωσε ο κ. Γεωργακόπουλος.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

 

Δείτε επίσης:

Κατολισθήσεις και καταστροφές στο οδικό δίκτυο της Λευκάδας – ΒΙΝΤΕΟ

Εικόνες καταστροφής στη Λευκάδα – Σοβαρές ζημιές

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ