Επέστρεψε η αιθαλομίχλη στα Ιωάννινα – ΦΩΤΟ

Η αιθαλομίχλη επέστρεψε νωρίς στην πόλη των Ιωαννίνων. Η καθυστέρηση στη λήψη απόφασης για το επίδομα θέρμανσης αφενός και οι εκτιμήσεις ότι το επίπεδο θα είναι κουτσουρεμένο και για πολύ λίγους, έχει μειώσει στο ελάχιστο την κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης.

Αντιθέτως έχει αυξήσει τις εναλλακτικές λύσεις που αναζητούν όλο και περισσότερο νοικοκυριά. Λύσεις που στην πλειοψηφία τους αφορούν τζάκια και ξυλόσομπες.

Στα Γιάννινα, παρά την ηλιοφάνεια, το κρύο είναι τσουχτερό. Μάλιστα τα βράδια και τις πρώτες πρωινές ώρες ο υδράργυρος κατρακυλά σε χαμηλά επίπεδα.

Όπως αναφέρει το epiruspost.gr, η μυρωδιά του καμένου ξύλου, στα Γιάννινα, ήταν αισθητή από το πρωί του Σαββάτου, ενώ το βράδυ η αιθαλομίχλη είχε επιστρέψει.

Τα τελευταία χρόνια, λόγω της αύξησης της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης και των απανωτών ανατιμήσεων του ηλεκτρικού ρεύματος, όλο και περισσότερος κόσμος επιλέγει το ξύλο σαν οικονομικότερο μέσο θέρμανσης.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τις πολύ κρύες μέρες και νύχτες του χειμώνα να εμφανίζεται ένα μαύρο σύννεφο πάνω από τα αστικά κέντρα.

Δείτε τις φωτογραφίες

Πηγή φωτογραφιών epiruspost.gr

 

Διαβάστε επίσης:

Η Κέρκυρα υποψήφια Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ