Έρευνα για παρερμηνεία εντολής της ζήτησε η Κουτζαμάνη

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη ζήτησε να διερευνηθεί το πώς η εντολή να ερευνηθούν απλώς από την Εισαγγελία Εφετών οι καταγγελίες επιχειρηματία, μετατράπηκε σε πειθαρχική προκαταρκτική έρευνα σε βάρος εισαγγελέων, ενώ δεν την είχε ζητήσει.

Τον περασμένο Ιούνιο η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου είχε ζητήσει από την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών να διερευνηθούν οι καταγγελίες επιχειρηματία που ανέφεραν ότι ταυτόχρονα τρεις εισαγγελείς τον ερευνούν και αναζητούσε τους λόγους της ενέργειας αυτής.

Κατόπιν αυτών η σχετική έρευνα ανατέθηκε σε εισαγγελέα Εφετών ο οποίος εξέλαβε, ότι είχε λάβει εντολή διενέργειας πειθαρχικού ελέγχου και άρχισε να καλεί τους εισαγγελείς στο γραφείο του, ως πειθαρχικά ελεγχόμενους.

Η ενέργεια αυτή του εισαγγελέως Εφετών προκάλεσε δημοσιεύματα του Τύπου τα οποία έφεραν τους εν λόγω εισαγγελείς να εκφοβίζονται.

Στην συνέχεια η κυρία Κουτζαμάνη, σύμφωνα με πληροφορίες, διαβίβασε όλα τα δημοσιεύματα στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αθανάσιο Κατσιρώδη και του παρήγγειλε να διενεργήσει έρευνα, προκειμένου να εξακριβωθεί το πως παρερμηνεύθηκε το έγγραφό της με το οποίο ζητούσε τη διενέργεια απλής και όχι πειθαρχικής έρευνας.

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Διαβάστε επίσης:

Στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας η μήνυση κατά μη πολιτικών για το Plan B

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ