Τατσόπουλος: Αυτή τη φορά ο Φίλης είχε δίκαιο

Ο Πέτρος Τατσόπουλος σχολιάζοντας τη δήλωση του Νίκου Φίλη στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, «στον ενικό» για τη γενοκτονία των Ποντίων, υπογράμμισε ότι αυτή τη φορά ο υπουργός Παιδείας είχε δίκαιο.

Ο πρώην βουλευτής ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ένα βίντεο με την ομιλία του στη Βουλή στις 2 Σεπτεμβρίου του 2014, στην οποία περιγράφει τη διαφορά μεταξύ της εθνοκάθαρσης και της γενοκτονίας.

Αναλυτικά το σχόλιο του Πέτρου Τατσόπουλου:

«Αυτή τη φορά ο Νίκος Φίλης ΕΙΧΕ ΔΙΚΑΙΟ. Η σφαγή των Ποντίων ΗΤΑΝ εθνοκάθαρση. ΔΕΝ ήταν γενοκτονία. Ποια είναι η διαφορά μεταξύ της ΕΘΝΟΚΑΘΑΡΣΗΣ και της ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ; Την περιγράφω στην ομιλία μου στη Βουλή, πέρυσι, στις 2 Σεπτεμβρίου (από το 5.20 έως το 10.36). Για τις ιλαροτραγικές συνέπειες της επέκτασης του ορισμού “γενοκτονία” σε ΟΛΕΣ τις μαζικές σφαγές -ιδίως σε όσες αναγνωρίζονται ως γενοκτονίες από τη Βουλή των Ελλήνων- αναφέρομαι στην επόμενη ομιλία μου, στις 5 Σεπτεμβρίου (από το 3.10 έως το 6.15). Ρίξτε τους μια ματιά, όποτε βρείτε χρόνο, όσοι δεν θέλετε να ακούτε μονάχα εθνικολαϊκιστικά γαβγίσματα».

 

Διαβάστε επίσης:

Οι αντιδράσεις από τη δήλωση Φίλη «στον ενικό» για τη γενοκτονία των Ποντίων

Φίλης: Αναγνωρίζουμε τον πόνο των Ποντίων αλλά δεν ήταν γενοκτονία – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ