Χαρτί υγείας… 75 χιλιομέτρων για τη Βουλή

Από τις διάφορες υπηρεσίες –όπως από τις εγκαταστάσεις της βιβλιοθήκης της Βουλής, στη Λένορμαν- κουβαλούσαν τους τελευταίους μήνες οι υπάλληλοι χαρτί υγείας για τις ανάγκες βουλευτών, εργαζομένων και επισκεπτών του Κοινοβουλίου, λόγω του πνεύματος… οικονομίας που επικρατούσε επί Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Σύμφωνα με το «Secret» των «Παραπολιτικών», ο απελθών γενικός γραμματέας του Σώματος όμως, φαίνεται πως βρήκε την ευκαιρία και λίγα εικοσιτετράωρα πριν από τις εκλογές έκανε μια μαζική παραγγελία, καθώς το «πηγαινέλα» των ρόλων άρχισε να συζητείται και εκτός Βουλής.

Έτσι, σύμφωνα με την απόφαση με ημερομηνία 15 Σεπτεμβρίου και τίτλο «Προμήθεια χαρτιού υγείας», η Βουλή προχωρά στην «ανάθεση στην εταιρεία Ολοκληρωμένα Συστήματα Καθαρισμού ΑΒΕΕ Glass Cleaning, Κάτω Σχολάρι Θεσσαλονίκης, της προμήθειας χιλίων πεντακοσίων (1.500) ρολών χαρτιού υγείας, λευκού 500 γρ. υδατοδιαλυτού, 100% καθαρής χαρτομάζας, χωρίς χημικά πρόσθετα και απαγορευμένες λευκαντικές ουσίες, π.χ. οπτικά λευκαντικά».

Μάλιστα, όπως γράφει το «Secret» των «Παραπολιτικών», θέτει και τις απαραίτητες προδιαγραφές: «Προτεινόμενες διαστάσεις: Διάμετρος ρολού περίπου 19 εκ., πλάτος ρολού μικρότερο από 10 εκ., διάμετρος πυρήνα περίπου 5,5 εκ., 2 φύλλων, σε συσκευασία περίπου 12 τεμαχίων, για τις ανάγκες του Τμήματος Καθαριότητας της Βουλής των Ελλήνων. Με την προϋπόθεση ότι θα βεβαιωθούν τα ανωτέρω από την οικεία επιτροπή, εγκρίνουμε συνολική δαπάνη χιλίων εξακοσίων σαράντα δύο ευρώ και πέντε λεπτών (1.642, 05 ευρώ), ήτοι 1.335, 00 ευρώ + 307, 05 ευρώ».

Με λίγα λόγια, 1.500 ρολά χαρτιού υγείας, τα οποία επειδή είναι για επαγγελματική χρήση και –συνήθως- το μήκος κάθε ρολού είναι περίπου 50 μέτρα, φτάνουν συνολικά τα 75 χιλιόμετρα.

Διαβάστε επίσης:

Κυριάκος Μητσοτάκης: Σήμερα έχει γενέθλια ο πατέρας μου… “μπες” για να του πεις χρόνια πολλά

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ