Προφυλακιστέος ο Δαφέρμος για τις μίζες στα Κornet

Της Άννας Κανδύλη

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Kωνσταντίνος Δαφέρμος μετά την απολογία του ενώπιον των ανακριτών κατά της διαφθοράς Ν.Τσιρωνη και Χρ. Μάρκου για ξέπλυμα και δωροδοκία σχετικά με την προμήθεια των ρωσικών αντιαρματικών Kornet.

Ελεύθεροι με εγγύηση 80.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα αφέθηκαν ο γιος του και ο στενός του συνεργάτης. 

Ο Κ. Δαφέρμος ομολόγησε ότι δωροδόκησε υποστηρίζοντας όμως ότι εκβιάστηκε να το κάνει. Συγκεκριμένα, παραδέχθηκε πως έδωσε μίζα στον τότε αναπληρωτή διευθυντή της διεύθυνσης εξοπλισμών Αντώνη Κάντα καθώς ο τελευταίος τον απειλούσε ότι διαφορετικά θα καθυστερήσει την διαδικασία και θα χάσει την αντιπροσώπευση. 

Εξηγώντας γιατί ενέδωσε στις πιέσεις του Αντώνη Κάντα, αφού όπως υποστηρίζει διαθέτει τα καλύτερα εξοπλιστικά προγράμματα, είπε πως εκείνη την περίοδο στις αρχές της δεκαετίας του 2000 αντιμετώπισε μια μεθοδευμένη δικαστική περιπεπεια στην Τουρκία την οποία θεωρούσε στημένη και για την οποία τελικά αθωώθηκε.  Ωστόσο, φοβόταν ότι κάποιοι μπορεί και πάλι να τον παγιδεύσουν. 

Παράλληλα δεχόταν ανώνυμες απειλές και ανηλεή πόλεμο απο τους ανταγωνιστές του με αποτέλεσμα, εξαιτίας του φόβου μήπως απαξιωθεί η δουλειά του και το ονομά του σε θέματα εξοπλιστικών να ειναι ευάλωτος σε εκβιασμούς. 

 

 

Διαβάστε επίσης:

Ο Λιακουνάκος, οι μίζες, ο Άκης και ο Σμπώκος – ΦΩΤΟ

Συνελήφθησαν ο Δαφέρμος και ο γιος του για μίζες στα Κornet

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ