Όλες οι οδηγίες για τις απαγωγές που σχεδίαζαν οι τρομοκράτες

Ενισχύεται η θεωρεία των συγκοινωνούντων δοχείων ανάμεσα σε ποινικούς και τρομοκράτες, μετά τα τελευταία ευρήματα της Αντιτρομοκρατικής στο κρησφύγετο – γιάφκα του Μαραθώνα, ειδικότερα μετά το σημειωματάριο που βρέθηκε στο χώρο.

Από την πρώτη στιγμή το enikos.gr, είχε ενημερώσει πως το κρησφύγετο-γιάφκα της ομάδας Πετρακάκου στο Μαραθώνα είχε πολύ μεγάλη σημασία για την αντιτρομοκρατική.

Έτσι, μετά τον βαρύτατο οπλισμό που εντοπίστηκε και τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν, βρέθηκε και ένα σημειωματάριο με χειρόγραφες σημειώσεις από τις οποίες προκύπτουν προσωπικά στοιχεία επιχειρηματιών, εφοπλιστών και συγγενών τους που αποτελούσαν μελλοντικούς στόχους απαγωγών.

Μιλάμε για τις μεγαλύτερες επιχειρηματικές οικογένειες της Ελλάδας που συνδέονται με το εμπόριο καύσιμων και τη ναυτιλία.

Στο συγκεκριμένο σημειωματάριο υπάρχουν αναλυτικότατες οδηγίες για όλα τα στάδια εκτέλεσης των σχετικών σχεδίων απαγωγής.

Δηλαδή, πως θα προσέγγιζαν τον στόχο τους με σκοπό να τους ακινητοποιήσουν, σε ποιο όχημα θα τους βάλουν, που θα εγκαταλείψουν και θα κάψουν τα οχήματα τους, που υπάρχουν τα αυτοκίνητα διαφυγής και οι ομάδες υποστήριξης.

Στις σημειώσεις τους υπάρχουν στοιχεία που έχουν σχέση με τα δρομολόγια που εκτελούσαν οι στόχοι τους, τι αυτοκίνητα οδηγούσαν, από ποια σημεία έφευγαν και που κατέληγαν, ακόμη και για τα μετρά ασφαλείας που λάμβαναν.

Επίσης, εξετάζεται πολύ σοβαρά, καθώς ο τρόπος δράσης που φαίνεται στα σημειωματάρια, σε συνδυασμό με την απόπειρα απαγωγής εφοπλιστή από τη Βούλα το Δεκέμβριο του 2013, ταιριάζει.

Υπάρχουν, δηλαδή, ομοιότητες που δημιουργούν ενδείξεις ότι η ομάδα Πετρακάκου εμπλέκεται στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Σε ερώτημα για τον λόγο που δεν είχαν προχωρήσει στις απαγωγές, ανώτατος αξιωματικός της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας ανέφερε ότι όπως φαίνεται τα σχέδια των απαγωγέων χάλασαν μετά την επιχείρηση της ΕΚΑΜ τον περασμένο Μάιο στη Νέα Αγχίαλο Βόλου, όπου συνελήφθησαν οι ποινικοί εγκληματίες Σπύρος Χριστοδούλου και ο αναρχικός Γρηγόρης Τσιρώνης, ενώ είχε αυτοκτονήσει ο ποινικός Σπύρος Δραβίλας, που είχε νοικιάσει το κρησφύγετο του Μαραθώνα με πλαστά στοιχεία πριν από ένα χρόνο.

Όλα αυτά τα στοιχεία, σε συνδυασμό με τις σχέσεις που είχε ο Γιώργος Πετρακάκος στο πλευρό του Νίκου Μαζιώτη, ηγετικού στελέχους του Επαναστατικού Αγώνα, ενισχύει όσο τίποτα τη θεωρεία των συγκοινωνούντων δοχείων ανάμεσα σε ποινικούς και τρομοκράτες.

Διαβάστε επίσης:

Τρομοκρατία: Στόχοι απαγωγών εφοπλιστές και επιχειρηματίες

Μεγάλο ενδιαφέρον της Αντιτρομοκρατικής για το σπίτι στον Μαραθώνα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ