Καταθέτει αύριο ο πατέρας του Παύλου Φύσσα

Αύριο αναμένεται να καταθέσει στη δίκη για τη δράση της Χρυσής Αυγής, στην δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, ο πατέρας του 34χρονου μουσικού Παύλου Φύσσα.

Δύο χρόνια μετά την άγρια δολοφονία του παιδιού του ο Παναγιώτης Φύσσας, εργάτης στην “Ζώνη του Περάματος”, αναμένεται να σταθεί ενώπιον των δικαστών του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, λίγα μόλις μέτρα μακριά από το εδώλιο όπου κάθεται ο δολοφόνος του γιου του, Γιώργος Ρουπακιάς, για να πει “αυτά που πρέπει να ακουστούν” όπως ο ίδιος ανέφερε σε δήλωση του πριν λίγες ημέρες .

Θα μιλήσει για το παιδί του, για τον εργάτη γιο του, μέλη και οι δύο του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, για όσα συνέβαιναν “κάτω στην Ζώνη με την Χρυσή Αυγή”, για τον μουσικό γιο του, για τον “αντιφασίστα” γιο του που πέθανε σε “δημόσια θέα” μαχαιρωμένος τρεις φορές από τον Ρουπακιά.

Μία δολοφονία που σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα και τον αρμόδιο Εισαγγελέα Ισίδωρο Ντογιάκο ήταν “οργανωμένη” και όχι αποτέλεσμα στιγμιαίας διένεξης και συμπλοκής. Υπήρχε κεντρική εντολή -αναφέρει ο κ. Ντογιάκος- να “τον φάνε όπου τον βρουν”.

Τόσο ο πατέρας του Παύλου Φύσσα όσο και η μητέρα, συγγενείς και φίλοι του ,βρίσκονται από τις 20 Απριλίου που ξεκίνησε η εκδίκαση της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής, σε κάθε συνεδρίαση του δικαστηρίου, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η κατάθεση Φύσσα θα γίνει υπό το βάρος της απόφασης της 29ης Ιουνίου , οπότε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε πως η Πολιτική Αγωγή δεν δικαιούται να παρίσταται κατά την ηγεσίας του κόμματος αλλά και όσων εκ των κατηγορουμένων δικάζονται μόνο για την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης.

Η απόφαση του δικαστηρίου έχει μεγάλη νομική σημασία αφού πρακτικά στερεί από τα θύματα επιθέσεων να διεκδικήσουν αστική αποζημίωση από όλους τους κατηγορουμένους ενώ ουσιαστικά απαγορεύει στην Πολιτική Αγωγή να εξετάσει τα μέλη της ηγετικής ομάδας τόσο για την δολοφονία Φύσσα όσο και για τις επιθέσεις κατά του ΠΑΜΕ και των Αιγυπτίων ψαράδων.

Διαβάστε επίσης.

Μιχαλολιάκος: Αναλαμβάνουμε την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία στο Κερατσίνι

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ