Τα χαμόγελα επέστρεψαν στην οικογένεια που χωρίστηκε στο ταξίδι προς την Ελλάδα

«Περάσαμε μια πολύ δύσκολη νύχτα, με πόνο και αγωνία, αλλά τώρα όλα είναι καλύτερα», λέει όλο χαμόγελο η Χόμπρα και ευχαριστεί τον Θεό, κοιτάζοντας προς τον ουρανό.

Η περιπέτεια της οικογένειας προσφύγων από το Αφγανιστάν, που χωρίστηκε στη μέση, στο ταξίδι από την Τουρκία προς τη Χίο, έλαβε αίσιο τέλος καθώς τα παιδιά έφτασαν στη Χίο.

Ο Χουσείν Αλή και η σύζυγός του Χόμπρα, μαζί με την μία από τις τρεις κόρες τους, την Ναργκές, αποβιβάσθηκαν νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης, στην παραλία της Μπέλλα Βίστα, στην καρδιά της πόλης της Χίου.

Δυστυχώς, όμως, οι άλλες δύο κόρες, η μεγάλη η Σαφιέ και η μικρή Ζέινα, δεν τα κατάφεραν. Είχαν επιβιβασθεί σε διαφορετική βάρκα, η οποία αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα και επέστρεψε στην Τουρκία.

Όλη τη νύχτα την πέρασαν στο λιμεναρχείο Χίου, περιμένοντας ότι μέσα σε μια από τις επόμενες βάρκες που θα έφταναν στο νησί θα ήταν και τα δικά τους παιδιά.

Για το περιστατικό, κινητοποιήθηκαν το προσωπικό του λιμεναρχείου Χίου και η επιτροπή αλληλεγγύης «Λάθρα;».

Είκοσι τέσσερις ώρες αργότερα, έγινε γνωστό ότι τα παιδιά που είχαν μείνει στην Τουρκία έφτασαν στη Χίο και βρήκαν την οικογένειά τους, στον καταυλισμό του Μερσινιδίου.

«Τρόμαξα, φοβήθηκα λίγο, αλλά ήμασταν κι άλλοι γνωστοί μαζί και ήμουνα σίγουρη ότι σύντομα θα τους ξανάβλεπα. Και να, τώρα είμαστε όλοι μαζί, πάλι», είπε η Σαφιέ που είχε μείνει πίσω μαζί με την μικρή Ζέινα, όταν ρωτήθηκε αν φοβήθηκε που χωρίστηκε από την οικογένεια της.

Από τον καταυλισμό όλοι μαζί πήραν τον δρόμο για το κέντρο κράτησης Μερσινιδίου, για να γίνει η ταυτοποίησή τους. Σε λίγο θα είναι ελεύθεροι. «Θα πάμε στο Βέλγιο», λένε όλο χαμόγελο και αισιοδοξία.

 

Πηγή:astraparis.gr

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ