Συνεχίζονται οι έρευνες για τα αίτια της τραγωδίας στην Πάτρα

Η έκθεση των πραγματογνωμόνων, οι καταθέσεις του οδηγού και των δύο άλλων διασωθέντων, καθώς και οπτικό υλικό από κάμερα που βρίσκεται στο παλιό λιμάνι της Πάτρας, αναμένεται να ρίξουν “φως” στα αίτια που προκάλεσαν την πτώση του αυτοκινήτου στην θάλασσα, τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας, με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους δύο φοιτήτριες και ένας φοιτητής.

Ειδικότερα, οι πραγματογνώμονες που ορίστηκαν από την εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πάτρας, αναμένεται να παραδώσουν σε περίπου ένα μήνα το πόρισμά τους, για τα αίτια που προκάλεσαν την πτώση του αυτοκινήτου στην θάλασσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πραγματογνώμονες ζήτησαν να έχουν ικανό χρόνο στην διάθεσή τους, ώστε να εξετάσουν με κάθε λεπτομέρεια τα στοιχεία που θα συλλέξουν και ταυτόχρονα να αξιολογήσουν τυχόν νέα ευρήματα, που θα προκύψουν κατά την διάρκεια των ερευνών.

Στο μεταξύ, οι αξιωματικοί του Λιμενικού που έχουν αναλάβει την υπόθεση, ούτε και την Δευτέρα κατάφεραν να πάρουν κατάθεση από τον οδηγό του αυτοκινήτου, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, εξακολουθεί να είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Πάντως, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εκτιμάται ότι μέσα στις επόμενες ημέρες τόσο ο οδηγός όσο και οι άλλοι δύο νέοι που διασώθηκαν θα είναι σε θέση να μιλήσουν στους λιμενικούς και να καταθέσουν για το πώς βρέθηκε το αυτοκίνητο στην θάλασσα.

Επίσης, οι λιμενικοί, στο πλαίσιο των ερευνών τους αναζήτησαν οπτικό υλικό από την κάμερα που υπάρχει έξω από τα κρατητήρια του Λιμενικού, που στεγάζονται στο παλιό λιμάνι. Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, οι εικόνες που έχουν καταγραφεί δεν βοηθούν στην πρόοδο των ερευνών. Ωστόσο, θα συνεχισθεί η έρευνα, μήπως και τελικά εντοπιστεί κάποιο χρήσιμο στοιχείο στο οπτικό υλικό.

 

Διαβάστε επίσης:

Συγκλονίζει η περιγραφή του δύτη που βούτηξε να σώσει τους φοιτητές στην Πάτρα

Συγκλονίζει η τελευταία selfie των άτυχων φοιτητών – ΦΩΤΟ

Το πόρισμα και οι καταθέσεις θα ρίξουν φως στα αίτια της τραγωδίας στην Πάτρα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ