Επιστρέφει στις φυλακές ο βαρόνος της κοκαΐνης

Στις φυλακές επιστρέφει ο επιχειρηματίας Α. Α., κατηγορούμενος ως εγκέφαλος της μεταφοράς 5,5 τόνων κοκαΐνης με το αλιευτικό σκάφος Africa 1, το καλοκαίρι του 2004.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης τον συνέλαβαν στις 9.30 το πρωί, έξω από το σπίτι του, στους Νέους Πόρους Πιερίας, μετά από παραγγελία του εισαγγελέα Εφετών Πειραιά. Είχε προηγηθεί απόφαση του Αρείου Πάγου που έκανε δεκτή την αίτηση αναίρεσης που άσκησε εισαγγελέας κατά της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά, με την οποία ο 51χρονος «έσπασε» τα ισόβια και καταδικάστηκε, με το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, σε κάθειρξη 22 ετών.

Η ετυμηγορία του εφετειακού δικαστηρίου είχε ληφθεί το 2011 και έκτοτε εκκρεμούσε η αίτηση αναίρεσης, η οποία εκδικάστηκε τελικώς -ύστερα από διαδοχικές αναβολές- το περασμένο καλοκαίρι. Την ίδια περίοδο, ωστόσο, ο Α.Α., έχοντας εκτίσει 11 από τα 22 χρόνια της δευτεροβάθμιας ποινής, πέτυχε την αποφυλάκισή του από τις φυλακές Πάτρας, όπου κρατείτο έως τότε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε αρχικά στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης κι από ‘κει επρόκειτο να μεταχθεί στην εισαγγελία Πειραιά.

Διαβάστε επίσης.

Έρευνα της ΕΛΑΣ μετά τις καταγγελίες για βασανισμό συλληφθέντων

Στο “σκαμνί” για τον θάνατο του φιλάθλου του Εθνικού

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ