Σε επιφυλακή αστυνομία και στρατός στον Έβρο

Σε επιφυλακή βρίσκονται αστυνομία, στρατός και Περιφέρεια στον Έβρο, για να ελέγξουν το πιθανό κύμα προσφύγων και μεταναστών που ενδέχεται να επιχειρήσουν να μπουν στην Ελλάδα διασχίζοντας τα σύνορα με την Τουρκία.

Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ, Γιώργος Παυλίδης, μιλώντας στον Ξάνθη FM100 «είμαστε σε ακραία επιφυλακή γιατί εκτιμούμε ότι η έλευση του χειμώνα και των ακραίων καιρικών φαινομένων θα σταματήσει τις μετακινήσεις προς τα νησιά και θα έχουμε μεγάλες πιέσεις στον Έβρο, και αυτό μας ανησυχεί». 

Ο ίδιος διευκρινίζει πως η Περιφέρεια ΑΜΘ δεν αποτελεί, φυσικά, προορισμό των μεταναστών μιας και αυτοί κατευθύνονται στην Βόρεια Ευρώπη και τις εκεί χώρες ωστόσο εκτιμά πως η απόφαση της Γερμανίας να μην δέχεται μετανάστες και ο φράχτης στα σύνορα της Ουγγαρίας με την Σερβία αλλάζει πλήρως το τοπίο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα thrakitoday.com.  

«Παρακολουθώ στενά το τι συμβαίνει στην περιοχή μας και το σίγουρο είναι πως τα μέτρα πρέπει να ενταθούν. Ο φράχτης είχε γείρει και από την πληροφόρηση που έχω ανασηκώθηκε σχεδόν σε όλα του τα σημεία και αυτό είναι πολύ σημαντικό» σημειώνει μεταξύ άλλων ο κ. Παυλίδης.

Διαβάστε επίσης. 

Συγκλονιστική ΦΩΤΟ από τη Λέσβο – Παλεύουν για τον κινητήρα του σκάφους

Αποκλεισμένοι μετανάστες κοντά στα σύνορα Τουρκίας- Ελλάδας

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ