Στις 2 Οκτωβρίου αποφασίζει το ΣτΕ για τις Σκουριές

Της Άννας Κανδύλη

Στις 2 Οκτωβρίου θα αποφασίσει το Συμβούλιο της Επικρατείας αν θα αναστείλει την απόφαση του πρώην υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Πάνου Σκουρλέτη για προσωρινή διακοπή των εργασιών στα μεταλλεία χρυσού Χαλκιδικής. 

Τότε το Ανώτατο  Δικαστήριο θα συζητήσει την κυρία προσφυγή της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός και των σωματείων των εργαζομένων σε αυτή. Τα δε εμπλεκόμενα μέρη κλήθηκαν σε ακρόαση ενώπιον της Επιτροπής Αναστολών του ΣτΕ στις 15 Σεπτεμβρίου.  Η απόφαση ωστόσο επι της αναστολής δεν θα εκδοθεί αυθημερόν. 

Την ίδια ωρα 9 επαγγελματικά, πολιτιστικά, κ.λπ. σωματεία της Χαλκιδικής κατέθεσαν σήμερα παρέμβαση υπέρ της απόφασης του κ. Σκουρλέτη ζητωντας την αναστολή λειτουργίας του μεταλλείου. 

ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ           

Οι προσφυγές έχουν καταθετεί από την εταιρεία  Ελληνικός Χρυσός   και τέσσερα σωματεία εργαζομένων οι οποίοι ζητούν να «παγώσει» αρχικά με προσωρινή διαταγή του προεδρεύοντα  του ΣτΕ η απόφαση του κ.  Σκουρλέτη  με την οποία ανεστάλη η λειτουργία των μεταλλείων χρυσού  και στην συνέχεια  να ανασταλεί, αλλά και να ακυρωθεί η επίμαχη υπουργική απόφαση. Υποστηρίζουν ότι η από 19 Αυγούστου 2015 απόφαση του κ. Σκουρλέτη  με την οποία ανακλήθηκαν οι αποφάσεις έγκρισης των τεχνικών μελετών των μεταλλευτικών  εγκαταστάσεων (Σκουριές, Ολυμπιάδα, κ.λ.π.) είναι αντισυνταγματική και παράνομη.

 

Διαβάστε επίσης:

Διευκρινίσεις σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ από το ΥΠΑΠΕΝ

Μεθοδεύσεις της υπηρεσιακής κυβέρνησης για τις Σκουριές καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ