Ο φούρναρης της Κω με τη “μεγάλη” καρδιά – ΦΩΤΟ

“Αυτός ο άνθρωπος είναι Ευρώπη” δήλωσε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αναφερόμενος στον “φούρναρη της Κω“. Ο Διονύσης Αρβανιτάκης, ένας 76χρονος αρτοποιός κατάφερε με την ανθρωπιά του να μιλάει γι’ αυτόν όλος ο κόσμος. 

Από τον Μάρτιο, μοιράζει καθημερινά ψωμί, γλυκά και αρτοποιήματα στους μετανάστες που έχουν κατακλύσει το νησί.

Μιλώντας στο star.gr σημείωσε πως «είναι φιλανθρωπικό αυτό που κάνουμε» και διερωτάται «το κράτος που είναι;». Στη συνέχεια περιγράφει συγκινημένος: «Γεννήθηκα φτωχός στην Αμαλιάδα Ηλείας. Αυτό μου είπε ο Θεός να κάνω. Λυπάμαι τα παιδάκια. Έρχονται κάθε μέρα και μου λένε “Πεινάω”, “Mαμ”, πέφτουν στα πόδια μου».

«Δίνουμε ψωμιά, ντόνατς, γλυκά, απ’ όλα. Δύο αυτοκίνητα κάθε μέρα. Γυρνάμε και τα μοιράζουμε στα πεζοδρόμια, εκεί κοιμούνται οι άνθρωποι».

Ο φούρναρης με τη «μεγάλη καρδιά» απαντά εξοργισμένος σε σχετική ερώτηση, για την πρόσφατη δήλωση της Τασίας Χριστοδουλοπούλου, λέγοντας: «Εμείς πλουτίζουμε και εκμεταλλευόμαστε τους μετανάστες; Εδώ μας παίρνουν μέχρι και τα κινητά! Δεν ντρέπεται να τα λέει αυτά; Ας έρθει εδώ να δει και να μας πει!».

Σχετικά με την κατάσταση στο νησί, ο κ. Αρβανιτάκης σχολιάζει: «Κάνει προσπάθειες η αστυνομία αλλά δεν έχει προσωπικό. Οι μετανάστες είναι περισσότεροι. Κάθε μέρα έρχονται όλο και πιο πολλοί. Ευτυχώς τις μέρες που φυσάει, ξέρουμε ότι δεν θα έρθει άλλος κόσμος γιατί δεν θα μπορούν να ταξιδέψουν».

Ο γενναιόδωρος φούρναρης, όπως μας εκμυστηρεύτηκε, το 1957 πουλούσε κουλούρια στην περιοχή του Αγίου Νικολάου στα Πατήσια και αφού έφυγε για την Αυστραλία, επέστρεψε στην Ελλάδα το 1970, εγκαταστάθηκε στην γενέτειρα της συζύγου του, την Κω, και μέχρι σήμερα κατάφερε να δημιουργήσει μια αλυσίδα καταστημάτων αρτοποιίας στο νησί. Έχει τέσσερα παιδιά, τρεις γιους, μια κόρη και εννιά εγγόνια.

ΠΗΓΗ: star.gr – ΦΩΤΟ: kosvoice – ΕΘΝΟΣ

Διαβάστε επίσης

Η νέα ζωή του πρόσφυγα που συγκλόνισε τη διεθνή γνώμη – ΦΩΤΟ

Μετανάστες και πρόσφυγες φωνάζουν «ευχαριστώ» στα ελληνικά – BINTEO

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ